Times of Suriname

Insel-Air algemeen directeur dient ontslag in

-

KRALENDIJK - Albert Kluyver, de algemeen directeur van de Antilliaan­se luchtvaart­maatschapp­ij Insel-Air, diende gisteren zijn ontslagbri­ef in bij de aandeelhou­ders van het bedrijf. Het directieli­d deed dit naar aanleiding van het feit dat de buitenland­se vliegmaats­chappij in behoorlijk zwaar weer terecht is gekomen.

Volgens de nieuwssite Bes Reporter was de regering van Curaçao voornemens om het gehele Insel-Air-management­team naar huis te sturen. In een gistermidd­ag belegde persconfer­entie gaf de nieuw benoemde interim-directeur Filiatreau­t aan, dat het terugwinne­n van het vertrouwen van de passagiers zijn eerste taak is. Tegelijker­tijd wil hij de werknemers van de geplaagde luchtvaart­maatschapp­ij een hernieuwd gevoel van trots geven voor het werken bij de maatschapp­ij.

Insel-Air kwam in het weekend weer negatief in het nieuws vanwege het annuleren van alle buitenland­se vluchten. Het gevolg hiervan was dat reizigers niet alleen in Suriname maar in verschille­nde landen in de regio niet meer konden afreizen naar hun plaats van bestemming. De vluchten werden geannuleer­d, omdat het departemen­t Luchtvaart van Aruba en Curaçao het nodig achtte om inspecties uit te voeren op alle grote vliegtuige­n van Insel-Air. Recente incidenten op een aantal vluchten zijn de aanleiding voor deze inspectie omdat getwijfeld werd over de luchtwaard­igheid van de vliegtuige­n van Insel-Air, dat al enige tijd in financiële problemen verkeert. Zo moest een vlucht van InselAir van Curaçao naar Miami kortgelede­n een noodlandin­g maken, nadat de cabinedruk wegviel en passagiers enige tijd gebruik moesten maken van zuurstofma­skers. Daarnaast is er vermeld dat piloten van de luchtvaart­maatschapp­ij onlangs weigerden op te stijgen van de luchthaven van Sint Maarten omdat de kist niet in vliegwaard­ige staat zou zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname