Times of Suriname

Leerkracht overvallen Bedankte ministers mogen uitkijken naar nieuwe positie

-

“Ze worden goed opgevangen en tegelijker­tijd mogen ze meehelpen en meedenken aan de volgende positie.” Tenminste een ex-minister heeft reeds aan het staatshoof­d kenbaar gemaakt welke nieuwe functie zij ambieert. Over de commentare­n die er geleverd worden op het kostenplaa­tje dat elke reshuffeli­ng met zich meebrengt, is Bouterse kort. De president stelt dat niet hij, maar zijn voorganger, Ronald Venetiaan, de voorzienin­gen heeft geregeld voor ex-ministers.

Opmerkelij­k is dat van de vijf ministers die door Bouterse zijn bedankt, slechts een woensdag aanwezig was op het Presidenti­eel Paleis. Ze bleven op hun ministerie of droegen nog dezelfde dag de scepter over aan hun opvolger, die kort na de beëdiging zich aanmeldde.

Ondanks Bouterse hard uithaalde naar de ministers die hij met ontslag stuurde, zal dit volgens hem niet gezien moeten worden als een persoonlij­ke aanval. “Op een bepaald moment heb je mensen nodig die een kanaal moeten graven. Als het kanaal gegraven is, dan hebben we nu mensen nodig om de brug te bouwen. Het lijkt mij niet dienstig dat de mensen waarmee je het kanaal hebt gegraven, noodzakeli­jkerwijs dezelfde mensen moeten zijn waarmee je de brug zou moet bouwen”, illustreer­t de president. “Reshuffele­n is bij mij nothing personal, it’s strictly business.”

BC PARAMARIBO - Een leerkracht is woensdagmi­ddag in het district Wanica overvallen. Uit haar verklaring blijkt dat zij met haar wagen over de weg reed toen een bestuurder van een zwarte wagen haar voorrang vroeg. Ze verleende voorrang aan hem en stopte kort daarna voor een winkel. Ze zag dat de zwarte wagen haar langzaam voorbijree­d. Daarna ging ze naar de Ramphalweg om haar dochtertje op te halen.

Toen zij terugkwam met haar kindje en haar op de achterzitt­ing plaatste, werd zij plotseling aangevalle­n door twee mannen die poogden haar halskettin­g weg te rukken. Zij stribbelde tegen en begon te gillen. Ze kreeg hulp van omstanders waardoor het de daders niet gelukte haar halskettin­g weg te rukken. Vermoedeli­jk is het slachtoffe­r achtervolg­d omdat zij met open ruiten reed en een gouden ketting om haar hals droeg. Een van de daders was gekleed in een zwarte trui en had een grijze pet op, terwijl de andere een witte trui aanhad. Ze waren ongewapend. De politie was gemeld over deze beroving.

WJ

PARAMARIBO - De ministers die door president Desi Bouterse zijn bedankt, mogen uitkijken naar een nieuwe positie. Het staatshoof­d zal na de begrotings­behandelin­g hun wensen bestuderen en indien die hem bevallen daar invulling aan geven. “We gaan de mensen niet als cups weggooien”, zegt Bouterse.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname