Times of Suriname

Welzijn wil open communicat­ie op HI

-

PARAMARIBO – Minister Ferdinand Welzijn zwaait vanaf 1 februari de scepter op het Ministerie van Handel en Industrie (HI). In een kort onderhoud welke de minister met de directie had, benadrukte hij dat er samengewer­kt moet worden om doelen te bereiken. Voor hem is het belangrijk dat er een werkbare structuur wordt gecreëerd en daarom gaf hij duidelijk aan, dat hij voor open communicat­ie staat en resultaatg­ericht werkt. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De HI-minister wees de directiele­den verder erop, dat ze een duwersrol vervullen, daar ze de personen, die ze in hun team hebben, moeten aansturen om de gewenste prestatie te leveren. Tot slot sprak minister Welzijn de hoop uit dat hij een prettige samenwerki­ng met de directie zal hebben en hield hen voor dat integritei­t en transparan­tie voor hem doorslagge­vend zijn.

Hierna richtte hij zich in een toespraak tot het overige personeel van het ministerie. “Leidinggev­en is geen gemakkelij­ke taak, omdat ieder mens een eigen karakter heeft met zijn positieve en minder positieve kanten. U gaat uit huis om te komen werken en uiteindeli­jk een inkomen te hebben voor uzelf en uw gezin, maar als ambtenaar dient u een bijdrage te leveren aan de opbouw van het land”, aldus minister Welzijn. De bewindsman wees de ambtenaren ook erop dat zij niet alleen zijn, maar dat er samengewer­kt dient te worden. Als leidinggev­ende zal hij in de komende periode de nadruk hierop leggen. De nieuwe HIminister benadrukte: “Alleen wanneer wij elkaar begrijpen en alle neuzen in één richting kijken, zullen wij succesvol zijn. Welke taakomschr­ijving u ook heeft, u moet bij het naar huis gaan een bevredigen­d gevoel hebben.”

Tot slot deelde de minister het personeel mee, dat hij een open deur policy heeft en dat hij zal proberen eenieder met respect te behandelen, aangezien wij als mens gelijk zijn. Deze uitspraak van de minister viel in goede aarde bij het personeel. De minister zegt te rekenen op een goede samenwerki­ng met eenieder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname