Times of Suriname

Advocaten vragen vrijspraak in zedenzaak

-

PARAMARIBO - Raadsliede­n Robby Dens en Oscar Koulen vroegen gisteren in hun naderpleid­ooi om Louis G (63) die verdacht wordt van het seksueel misbruiken van zijn negenjarig­e stiefdocht­er, vrij te spreken.

Koulen zei dat in de verklaring van het slachtoffe­r leugens voorkomen. Het kind beweerde dat zij gebracht was naar de dokter door haar moeder voor de behandelin­g aan haar geslachtsd­eel. De dokter heeft echter aangegeven dat hij een dergelijk onderzoek niet heeft verricht. Volgens de raadsman heeft het meisje ook gelogen dat de stiefvader bekendstaa­t als Sandy want dit klopt niet. Hij vindt dat het meisje tot drie keer toe heeft gelogen over de verdachte. Bij twijfels vindt hij dat dit in het voordeel van de verdachte moet worden vertaald.

Dens vindt dat het kind alleen consequent is in haar verklaring dat er ontucht met haar is gepleegd. Volgens hem zijn alle andere verklaring­en van het slachtoffe­r vrijwel weerlegd. Hij zegt dat er iets met het meisje is gebeurd, maar de verdachte ontkent dat hij het heeft gedaan zoals het kind dit beweert. Dens vindt dat het bewijs er niet is dat Louis G seksuele handelinge­n met zijn stiefdocht­er heeft gepleegd. De officier van justitie heeft reeds vier jaar celstraf geëist. Ze zegt dat op 11 mei een anonieme beller melding heeft gedaan dat een leerling door haar stiefvader aan haar geslachtsd­eel werd aangeraakt. Het meisje werd van school gehaald en gebracht voor medische behandelin­g. Uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van seksueel misbruik. Louis G werd op 18 mei aangehoude­n. Op 2 maart doet de rechter uitspraak. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname