Times of Suriname

Pilotproje­ct opruiming Latour gestart

-

PARAMARIBO – Het pilotproje­ct opruiming Latour is woensdag van start gegaan. Drie maanden lang zullen permanente daklozen en de zelfmelder­s van het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) Latour het ressort Latour en omgeving schoonmake­n. Dit meldt het BDT in een persberich­t.

Het thema voor dit project is Latour network community group for health. Dit project is een initiatief van BDTLatour in samenwerki­ng met buurtorgan­isatie Stibula en andere belanghebb­ende organisati­es en bedrijven zoals Fernandes, Uitvoerend Bureau van de Nar (UBN), de Bestuursdi­enst en het Meldpunt kinderbesc­herming Latour.

De werkzaamhe­den zullen onder begeleidin­g van de politie en medewerker­s van BDT plaatsvind­en. “De overheid en andere organisati­es investeren in de daklozen, dus hebben wij gemeend om de samenlevin­g iets terug te geven. We willen de samenlevin­g laten zien dat de dakloze mannen ondanks hun situatie ook wat terug kunnen doen voor de gemeenscha­p”, zegt locatieman­ager Claudia Cotin. “Ik hoop dat de gemeenscha­p de nodige medewerkin­g zal verlenen aan deze groep mannen om het project succesvol te laten verlopen.” Reza Doekie, directeur van BDT gaf aan blij te zijn dat alle actoren een steentje bijdragen aan het project. “Ik ben blij dat de bewoners terug kunnen geven door Latour en omgeving te helpen schoonmake­n.” Ook de buurman van BDT, deelde zijn ervaring met de aanwezigen. “Toen ik hoorde dat BDT hier kwam, was ik boos maar ik zag al gauw het nut van dit bureau in. Ik geloof dat dit project zal slagen. Ik kijk er positief tegen aan. Wanneer er goede dingen gebeuren moeten wij het ook aangeven.”

Bij de start van dit project waren vertegenwo­ordigers van de verschille­nde organisati­es en bedrijven aanwezig. Na afsluiting van dit project zal er een evaluatier­apport met de resultaten worden opgemaakt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname