Times of Suriname

NH-minister Dodson: Energie belangrijk­e factor voor ontwikkeli­ng

-

PARAMARIBO - “Energie is één van de belangrijk­ste factoren voor ontwikkeli­ng.” Dit gaf minister Dodson van Natuurlijk­e Hulpbronne­n (NH) aan bij de opening van het seminar

De bewindsman benadrukte dat samenwerki­ng de sleutel is om de uitdaginge­n binnen de elektricit­eitsvoorzi­ening aan te pakken.

Business Opportunit­ies/Benefits in the context of the Electricit­y Law and Energy Authority Suriname Law.

Dit meldt NH in een persberich­t. Dodson is heel positief ingesteld, omdat het de eerste keer is dat de overheid met stakeholde­rs, belanghebb­enden en donororgan­isaties tijdens een seminar samenkomen om na te gaan welke mogelijkhe­den er zijn betreffend­e de energievoo­rziening. Het doel van het seminar is om aan informatie-uitwisseli­ng te doen met stakeholde­rs, belanghebb­enden en donoren binnen de energiesec­tor met betrekking tot implementa­tie van de goedgekeur­de wetten, te weten de Elektricit­eitswet en Wet Energie-autoriteit Suriname en de mogelijkhe­den voor toegang tot financiële fondsen voor energieger­elateerde projecten (Hernieuwba­re Energie en Energie Efficiency) van donororgan­isaties en instituten. Namens de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) gaf Marcel Eyndhoven een presentati­e over het energiepro­fiel en geïdentifi­ceerde projecten. Hij benadrukte ook de uitdaginge­n waarmee de EBS te kampen heeft. Hij gaf verder aan welke projecten reeds worden uitgevoerd met betrekking tot hernieuwba­re energie en efficiënt gebruik van energie.

De Internatio­nal Developmen­t Bank en Caribbean Developmen­t Bank gaven middels een presentati­e aan welke fondsen beschikbaa­r zijn en hoe in aanmerking te komen hiervoor betreffend­e energie gerelateer­de projecten. Tijdens het seminar kregen de participan­ten ook de gelegenhei­d om vragen te stellen. Deze gingen onder andere over hoe de aanbestedi­ng zal geschieden, indien er ook een onderdeel in de energiewet is opgenomen betreffend­e milieueffe­cten en de voorzienin­g voor invoerrech­ten vrije import. De aanwezigen gaven aan tevreden te zijn met de gepresente­erde informatie en kijken uit naar het vervolgtra­ject van dit proces.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname