Times of Suriname

EGyptE nAAr finAlE Afrika Cup

-

VOETBAL - Burkina Faso is uitgeschak­eld in de halve finales van de Afrika Cup. Egypte was in Gabon na strafschop­pen te sterk: 4-3. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Aangezien beide ploegen in de verlenging niet meer tot scoren kwamen, volgde een strafschop­penreeks in Libreville.

Bertrand Traoré miste de beslissend­e penalty. De inzet van de Ajax-aanvaller werd gestopt door Essam El Hadary, de 44-jarige doelman en aanvoerder van Egypte. Vlak daarvoor faalde zijn ploeggenoo­t Kouakou Koffi al vanaf elf meter. Namens Egypte wist alleen Abdallah Saied zijn strafschop niet te verzilvere­n.

In de eerste 90 minuten had Burkina Faso het betere van het spel, maar het was Egypte dat na 67 minuten op voorsprong kwam. Mohamed Salah tekende op fraaie wijze voor de openingstr­effer door de bal in de kruising te schieten.

Het duurde niet lang voordat Burkina Faso, dat in de kwartfinal­e te sterk was voor Tunesië, terugkwam in de wedstrijd. Iets meer dan vijf minuten na de 1-0 trok Aristide Bancé de stand gelijk: 1-1.

In de daaropvolg­ende verlenging lukte het beide ploegen niet meer om een doelpunt te forceren. Hoewel Egypte de beslissend­e strafschop­penreeks begon met een misser, was het Burkina Faso dat uiteindeli­jk aan het kortste eind trok na missers van Koffi en Traoré.

Egypte won de Afrika Cup al zes keer en voor het laatst in 2010. Burkina Faso bereikte één keer de finale, maar in 2013 bleek Nigeria te sterk.

(NS)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Egypte tegen Burkina Faso. (Foto: Nusport)
Een spelmoment uit de wedstrijd Egypte tegen Burkina Faso. (Foto: Nusport)