Times of Suriname

Jaloerse vrouw gearrestee­rd voor moord

-

PARAMARIBO - De politie heeft Samantha H (34) opgepakt voor de moord op een 77-jarige vrouw in haar woning aan de Anakokostr­aat in het district Wanica. Commissari­s van politie Guno Roosenhoff bevestigt de arrestatie.

Samantha H (34) pleegde de moord uit jaloezie. Zij was jaloers dat haar vriend Oswald V ook een relatie had met de bejaarde. Zij ging naar de woning van het latere slachtoffe­r en kreeg ruzie met haar. Zij sloeg de vrouw met een hard voorwerp op haar hoofd met als gevolg dat de bejaarde overleed. Nadien verliet zij de plaats. Haar vriend OV dekte het ontzielde lichaam van het slachtoffe­r af en deed de woning dicht. Hij ging daarna twee keer in de woning om goederen zoals televisiet­oestellen en andere spullen weg te dragen.

Roosenhoff zegt dat het onderzoek van de politie leidde naar Oswald V die vaker op het adres van de bejaarde was gezien. Hij werd aangehoude­n en vertelde slechts goederen te hebben buitgemaak­t. Volgens hem had zijn vriendin die ook werd opgepakt, de moord gepleegd. De politie stelt OV verantwoor­delijk voor de diefstal uit de woning van de bejaarde en het verzwijgen van de moord. Zijn naam kwam voor op de opsporings­lijst sinds de moord was ontdekt. Roosenhoff zegt dat het de politie is gelukt deze moordzaak op te lossen. Samantha H heeft ook bekend schuldig te zijn. Beide verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld.

Het lijk van de vrouw is op oudejaarsd­ag aangetroff­en, maar gelet op de staat waarin zij is gevonden, wordt vermoed dat zij op 28 december is vermoord. Een familielid dat elders woont, trachtte al twee dagen tevergeefs telefonisc­h contact met de vrouw te krijgen. Hij ging zaterdag, oudejaarsa­vond, naar haar woning en trof het levenloze lichaam aan. Hij alarmeerde de politie. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname