Times of Suriname

Dagopvang Frank Cameron Centrum vandaag 32 jaar

-

PARAMARIBO - De dagopvang Frank Cameron Centrum (FCC) voorheen Stichting Ontspannin­gs oord voor Gehandicap­te Kinderen (SOGK) bestaat vandaag 32 jaar. “Dit is niet zonder slag of stoot gegaan”, zegt Frank Cameron, oud-directeur van de stichting. Eén van de minpunten was dat ze geen subsidie van de overheid kregen voor de huur van de sporthal en het zwembad die reeds 25 jaar ook door scholen gebruikt wordt. Maar dit behoort nu tot de verleden tijd. Met medewerkin­g van Staatsolie en de Vereniging van Sportjourn­alisten in Suriname (VSJS) werd dit probleem opgelost.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting heeft ook bijgedrage­n aan de bouw van woningen voor de dagopvang. De veranderin­gen die FCC graag ziet is dat het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken het voetbalvel­d en de atletiekba­an die de atleten van de Paralympic­s gebruiken, in orde maken. “De ruimte is er al”, zegt de ouddirecte­ur Frank Cameron.

Hij ziet ook graag dat er een sportveld voor de buurt is waardoor de jongens van de buurt niet meer op straat voetballen, maar een eigen veld hebben. Twee jaar geleden toen er een naamsveran­dering plaatsvond van SOGK naar FCC, nam de dochter van de oud-directeur Frank Cameron, Mary-Ann Cameron, de leiding over. In verband met het 32-jarige bestaan vandaag zijn er activiteit­en zoals: optredens van pupillen, huldiging van het personeel en als hoogtepunt de in gebruiknam­e van het computerlo­kaal door de first lady Ingrid BouterseWa­ldring. De militaire kapel zal zorgen voor de muzikale omlijsting.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname