Times of Suriname

Rutte: Wordt wel aanpoten met die kleine Mark van ons

-

DEN HAAG - VVDlijsttr­ekker Mark Rutte figureert in de nieuwe Linda in een productie van 18 pagina’s. In een tweegespre­k met Marieke Elsinga, co-host van RTL Late Night, spreekt het gelegenhei­dsduo vrijmoedig over hun beider status als vrijgezel en flirten over de kans dat ze een relatie aangaan.

Elsinga is al ruim tien jaar vrijgezel, de gisteren jarige Rutte al een kwart eeuw.

Mochten ze na het interview verliefd worden, dan wil Elsinga Rutte eerst beter leren kennen. Ze zou graag de polder-First Lady willen worden. De combinatie van luiers verschonen en minister-president zijn, is niet makkelijk. Rutte: ,“Ik zie bij vrienden dat het spitsuur is. Dus het wordt wel aanpoten met die kleine Mark van ons en die drukke banen, maar: dat regelen we.”

Rutte beschouwt het feit dat Marieke Elsinga 19 jaar jonger is niet als een probleem. In zijn werk als premier moet Rutte al zoveel plannen en vooruitkij­ken, dat wil hij niet in de liefde en kinderen: “Laat het maar gebeuren. Je weet tenslotte nooit tegen wie je aanloopt. Maar goed, ik nader de vijftig, dus de kans dat het nog gebeurt, neemt af.”

In het interview zegt Rutte dat als hij niet wordt herkozen als premier, dat hij dan Kamerlid wordt. De MH-17-ramp houdt hem dag en nacht bezig. “Mocht ik niet worden herkozen, dan is dat het belangrijk­ste onderwerp om door te spreken met mijn opvolger. En als ik zelf weer premier word, dan is het prioriteit nummer één in mijn volgende periode.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname