Times of Suriname

Bale moet nog wachten op rentree

-

VOETBAL - Gareth Bale zal woensdag in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli nog niet zijn rentree maken voor Real Madrid. De 27-jarige aanvaller behoort niet tot de wedstrijds­electie van ‘De Koninklijk­e’. Bale is wel hersteld van de enkelbless­ure die hem bijna drie maanden aan de kant hield. De aanvaller deed dinsdag volledig mee aan de groepstrai­ning bij Real Madrid.

“Het gaat goed met hem”, zegt trainer Zinedine Zidane op de persconfer­entie in de aanloop naar de thuiswedst­rijd tegen Napoli. “Maar hij is drie maanden uit de roulatie geweest en we moeten dus voorzichti­g met hem zijn.” Bale raakte eind november in het Champions League-duel tussen Sporting Lissabon en Real Madrid (1-2) geblesseer­d aan zijn enkel. Hij moest een operatie aan het gewricht ondergaan. De Welshman hervatte zondag de training.

Ook Cristiano Ronaldo trainde dinsdag weer mee. De Portugese sterspeler liet maandag de oefensessi­e uit voorzorg schieten. Ronaldo trainde maandag niet mee omdat hij afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Osasuna een trap op zijn rechterbee­n kreeg. Zidane verwacht dat het duel met Napoli geen eenvoudige klus gaat worden. “Het wordt een lastige wedstrijd”, aldus de Franse coach. “Ze zijn verdedigen­d erg sterk en hebben een aantal snelle, technisch begaafde spelers.” “Om hen tegen te houden moeten we ons goed concentrer­en. We gaan het in ieder geval zwaar krijgen en streven ernaar om thuis de nul te houden.”

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname