Times of Suriname

Parana wint nipt

-

VOETBAL - Parana heeft een nipte zege geboekt op Sea Boys in de eersteklas­secompetit­ie van de Lelydorp Sport Bond. In het Emiel Brielstadi­on won Parana met 2-1, na een ruststand van 1-1. In de beginfase kregen beide teams genoeg kansen, alleen werden ze niet in doelpunten omgezet. Pas in de 39ste minuut opende Derryl Soerokarso de score voor Parana. Twee minuten later trok Sea Boys de score weer gelijk. Rosario Hoogland scoorde: 1-1.

In de tweede helft was Sea Boys in de begin fase iets beter, maar kon het net niet vinden. Parana ging wel goed om met zijn gecreëerde kansen en Gilmar Hoogland benutte zijn kans. Hierdoor nam Parana weer de voorsprong. Deze keer gaf het team de voorsprong niet meer uit handen en won de wedstrijd.

In de andere wedstrijd kwam Bangun Muda met een man minder terug van een achterstan­d om alsnog gelijk (2-2) te spelen tegen Feyenoord. Bangun Muda nam al in de tiende minuut de voorsprong, toen Dhariel Burgzorg de bal achter zijn eigen doel werkte: 1-0. Pas in de tweede helft kwam Feyenoord langs Bangun Muda, toen Gimion Kana het net vond. Kort hierna nam het team de voorsprong door een doelpunt van Rogers Wens. Feyenoord leek de drie punten al op zak te hebben, vooral na de rode kaart van Johnatan Monkou van Bangun Muda. Twee minuten voor het eindsignaa­l was het echter Javier Gilhuys die teams naast elkaar bracht: 2-2.

Overige uitslagen: Eerste klasse:

Junior-Flamingo: 1-1, Tonghka-Flamingo: 1-3 en Feyenoord-Junior: 0-3. Bernharddo­rp-Parana United: 1-3.