Times of Suriname

Barcelona afgedroogd

-

VOETBAL - Paris Saint-Germain staat met één been in de kwartfinal­e van de Champions League. De Parijzenar­en veegden gisteravon­d in eigen huis de vloer aan met het uiterst matig spelende FC Barcelona. Het werd maar liefst 4-0 voor de ontketende Fransen.

De thuisploeg overrompel­de Barça direct vanaf het eerste fluitsigna­al. Trainer Unai Emery zag zijn spelers de Spanjaarde­n bij de strot grijpen en niet meer loslaten. Het leidde in de 18e minuut tot de 1-0 van Angel Di Maria. Luis Suarez sprong als enige speler in de Spaanse muur niet hoog genoeg bij een vrije trap van de Argentijns­e linkspoot, die de bal precies over het hoofd van de Uruguayaan tot in het doel bij de kansloze Barça-goalie Marc-André Ter Stegen krulde. De Portugees André Gomes had na een subtiele steekpass van Neymar de gelijkmake­r op zijn schoen, maar het slappe schot van de middenveld­er werd door doelman Kevin Trapp tot corner verwerkt. Het was eigenlijk de enige echt grote kans van de bezoekers, al kopte Samuel Umtiti in de slotfase nog op de paal, maar toen was het leed al ruimschoot­s geschied.

PSG kwam dankzij de zevende doelpoging in de eerste 45 minuten nog voor de rust op 2-0. Lionel Messi leed op de middenlijn balverlies, waarna Julian Draxler na een combinatie met Marco Verratti op het Spaanse doel kon afstormen. Met een schuiver met rechts verschalkt­e de Duitse dribbelaar zijn landgenoot Ter Stegen.

De tweede helft werd voor Barça opnieuw een martelgang. PSG bleef druk houden en bleef continu gevaarlijk. In de 55e minuut was het de jarige Di Maria die met zijn tweede doelpunt van de avond de 3-0 verzorgde. De Argentijn was opnieuw trefzeker met zijn gouden linker. Hij kreeg op de rand van het vijandelij­ke strafschop­gebied alle tijd en vond wederom met een krullend schot de bovenhoek. En daar bleef het niet bij. Twintig minuten voor tijd pikte ook Cavani zijn doelpuntje mee. De net als Di Maria jarige Uruguayaan (30) werd bediend door rechtsback Thomas Meunier, twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in de korte hoek, waardoor de return in Barcelona op 8 maart een formalitei­t lijkt. (De Telegraaf)

??  ?? Adrien Rabiot van Paris Saint-Germain doet alles eraan om de bal af te pakken van Neymar van Barcelona, die langs drie voetballer­s wil gaan. (Foto: Goal)