Times of Suriname

Beter Dortmund bijt zich stuk

-

VOETBAL - Benfica heeft Borussia Dortmund verslagen in de heenwedstr­ijd van de achtste finales in de Champions League. De Duitsers waren de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar beten zich stuk op de Portugese defensie en de uitblinken­de doelman Ederson. De thuisploeg sloeg vlak na rust wel toe bij een spaarzame mogelijkhe­id: 1-0.

Dortmund, zonder de geblesseer­de Mario Götze, domineerde in de eerste helft de ontmoeting in Lissabon. Ousmane Dembélé en PierreEmer­ick Aubameyang kregen enkele opgelegde kansen, maar faalden beiden in de afwerking. Benfica, dat zelf een muur optrok, wist niet door de defensie van de Duitsers te komen en had in eigen huis in de eerste 45 minuten slechts 38 procent balbezit. Desondanks was het bij rust 0-0.

Geheel tegen de verhouding in kwamen de Portugezen vlak na rust op voorsprong. Roman Bürki, de Zwitserse keeper van Dortmund, liet de bal los. De Griek Konstantin­os Mitroglou reageerde attent en tikte binnen: 1-0. Aubameyang, die toch al zijn dag niet had en op dat moment al drie grote mogelijkhe­den om zeep had geholpen, zag twaalf minuten na rust zijn slap ingeschote­n strafschop gestopt worden door Ederson.

André Schürrle verving vier minuten later de tegenvalle­nde Frans-Gabonese aanvaller, die in de Bundesliga toch al goed was voor zeventien doelpunten in achttien wedstrijde­n en in de Champions League vier keer het net vond in zes duels. In het vervolg ging Dortmund met man en macht op zoek naar de gelijkmake­r, maar die viel niet. Lukasz Piszczek kopte nog wel net naast na een hoekschop, terwijl Ederson geweldig redding bracht op een afstandssc­hot van Christian Pulisic. De return in Duitsland is op woensdag 8 maart.

(De Telegraaf)

??  ?? Pierre-Emerick Aubameyang (r) van Borussia Dortmund kan doelman Ederson Moraes van Benfica niet verslaan. (Foto: Uefa)