Times of Suriname

SVB krijgt meer geld voor projecten

-

VOETBAL - De Surinaamse Voetbal Bond heeft nu meer financiën ter beschikkin­g om projecten uit te voeren. Dit heeft FIFA’s executive assistant in

Veron Mosengo-Omba, gisteren gezegd in de vergaderza­al van Hotel Torarica. Het FIFA-bestuursli­d is in Suriname voor een FIFA waaraan negen leden van de wereldvoet­balbond zullen deelnemen.

Caribbean,

Hij geeft aan dat FIFA meer geld wil stoppen in het ontwikkele­n van voetbal. Landen konden eerst voor een periode van vier jaar 1.6 miljoen USD aan projecten indienen, maar met de FIFA Forward is het budget verhoogd. Elk land kan nu voor een periode van vier jaar 5 miljoen USD aan projecten indienen. Dit betekent dat de SVB per jaar projecten ter waarde van USD 750.000 kan indienen om zijn speelveld en het niveau van zijn competitie, jeugd- en vrouwenvoe­tbal te

charge of Africa and the Forward workshop,

verbeteren. Daarnaast zal de SVB elk jaar USD 500.000 krijgen om zijn dagelijkse kosten te dekken. Daarom is Mosengo-Omba in Suriname om de Caribische landen in de workshop erop te wijzen, hoe een project op te stellen en in te dienen en welke voorwaarde­n zij moeten voldoen. Voorzitter John Krishnadat­h van de SVB vindt het een erkenning. “De SVB zal voor het eerst in zijn geschieden­is een FIFA-workshop hosten waaraan negen landen gaan deelnemen.” De voorzitter zegt dat de FIFA hem heeft benaderd voor deze workshop, omdat hij Suriname als voorbeeld ziet voor de overige lidlanden in het Caribisch. “Wij zijn transparan­t en wij antwoorden op hun zaken op een goede en correcte manier”, zegt de voorzitter.

Deze workshop is bedoeld voor de voorzitter en secretaris van de bonden van Trinidad & Tobago, Guyana, Dominicaan­se Republiek, St Vincent and the Grenadines, Curaçao, Barbados, Suriname, Bahamas en Aruba.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname