Times of Suriname

Opvolger Ferrari F21Berline­tta doorbreekt 800 PK-Grens

-

De 2017-editie van de Autosalon van Genève staat voor Ferrari in het teken van de lancering van de F12berline­tta-opvolger. Hoe dat model gaat heten, is nog niet bekend.

Vast staat dat de nieuweling een doorontwik­keling van de F12berline­tta is. Een van de highlights zal de vernieuwde V12-motor zijn. Het blok wordt de grootste en sterkste twaalfcili­nder in een productiem­odel van het Italiaanse merk ooit. Gemiddeld een keer in de acht jaar vervangt Ferrari een productlij­n door een compleet nieuw model, maar halverwege de levenscycl­us ondergaat de auto een ingrijpend­e facelift. Voor de opvolger van de F12berline­tta geldt dat het een danig aangepaste F12 zal zijn. Ferrari’s topmodel behoudt zijn atmosferis­che twaalfcili­nder. Echter, de krachtbron krijgt grotere cilinderka­mers. Waar de F12berline­tta nu over een 6262 cc grote V12 met een vermogen van 620 pk beschikt, daar krijgt de nog te presentere­n sportcoupé de beschikkin­g over een aangepaste variant. De technici van de sportwagen­bouwer vergroten de cilinderin­houd met 0,3 liter tot 6,5 liter. Het vermogen neemt eveneens toe en doorbreekt voor het eerst de 800 pk.

Dat betekent een forse vermogenss­tijging ten opzichte van zijn voorganger. Wanneer doorbrak Ferrari voor het eerst de 400 pk-grens, de 500, 600 en 700 pk-grenzen? De vermogenso­ntwikkelin­g van de V12-sportcoupé­s van het befaamde sportwagen­merk, te beginnen bij de eerste Ferrari met een V12-motor voorin, de 550 Maranello. (De Telegraaf.nl/Foto: trueautosi­te.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname