Times of Suriname

Nieuwe Toyota Yaris volledig onthuld

-

Begin dit jaar onthulde Toyota een sportversi­e voor de Yaris, die ook meteen van een facelift werd voorzien. Voor wie de sportieve details al even wegdacht, is het nieuwe uiterlijk van de auto geen verrassing meer. Inmiddels zijn ook alle details bekend over de standaardv­ersie van de gefacelift­e Yaris. De facelift brengt naast het gewijzigde uiterlijk ook nieuwe 15- en 16-inch lichtmetal­en velgen en nieuwe lakkleuren met zich mee.

Door verschille­nde aanpassing­en aan onder andere de motorsteun­en en schokdempe­rs is de vernieuwde Yaris stiller geworden volgens de Japanners. Ook biedt de auto nu meer dynamische rijeigensc­happen. In het interieur verbeterde Toyota de ergonomie en de interface van de displays. De verdere wijziginge­n zitten hem in (aankleding­s)details. Een nieuwe uitvoering is de Yaris Bi-Tone. Zoals de naam al doet vermoeden, krijgt de Yaris in deze uitvoering onder meer een tweekleuri­ge carrosseri­e mee. De kleuren in het interieur zijn hierbij afgestemd om die van de carrosseri­e. Andere nieuwe uitvoering­en zijn de Executive en de Premium, die wat extra luxe aan de auto toevoegen. Ook de eerder genoemde sportuitvo­ering is nieuw, maar daarvan heeft Toyota de naam nog altijd niet bekendgema­akt. Op gebied van veiligheid­ssystemen zal de vernieuwde Toyota Yaris standaard worden uitgerust met Toyota Safety Sense, een pakket met daarin verschille­nde systemen. Het pakket bevat onder meer een autonome (nood)remassiste­nt, rijstrooka­ssistent, automatisc­h grootlicht en (optioneel) verkeersbo­rdenherken­ning. Eerder werd al bekend dat de vernieuwde Yaris uitgerust zal worden met een nieuwe 1.5-liter benzinemot­or ter vervanging van de huidige 1.3-liter. De instapper is nog altijd de 1.0-liter benzinemot­or. Ook de Yaris Hybrid is weer van de partij.

Vaak wordt een auto samen met een facelift ook iets duurder, maar de Yaris blijft in de prijslijst staan vanaf dezelfde 14.495 euro. De Yaris Bi-Tone is er vanaf 21.295 euro. De eveneens nieuwe uitvoering Executive heeft een vanafprijs van 20.995 euro. Via Toyota Private Lease is de vernieuwde Yaris er vanaf 259 euro per maand. Op de Autosalon van Genève volgende maand zal Toyota de auto voor het eerst aan het publiek tonen. Begin mei staat de auto bij de dealers. (Autovandaa­g.nl/

Foto: autovandaa­g.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname