Times of Suriname

Supra krijgt 340PK opvolger

-

Het autoliefhe­bbende deel van de mensheid houdt al jaren zijn vingers gekruist voor de komst van een nieuwe Toyota Supra.

Het is 1993 als Toyota de voorlopig laatste generatie Supra naar voren schuift, een sportcoupé (ook als targa) die in de jaren negentig samen met auto’s als de Mitsubishi 3000GT, Honda NSX en Mazda RX-7 Japan als supercarla­nd vertegenwo­ordigde. In 2002 viel het doek voor de Supra en sindsdien duiken om de zoveel tijd geruchten op over de terugkeer van de modelserie. In 2007 was het Toyota zelf dat met de FT-HS Concept een vooruitbli­k gaf op een nieuwe sportcoupé, die in 2009 op de markt zou komen. Dat is nooit realiteit geworden. In een recenter verleden, 2014, schoof Toyota de FT-1 naar voren, opnieuw een voorbode op een coupé en ditmaal een studiemode­l dat hoogstwaar­schijnlijk als inspiratie dient voor de uiteindeli­jke Supra, een auto die samen met BMW wordt ontwikkeld. BMW maakt er op zijn beurt de opvolger van de Z4 van.

Maandag plaatste het Russische auto.blog.rs een foto op internet van wat een brochure van de nieuwe Supra lijkt te zijn. Te zien is een koplamp die gelijkenis­sen vertoont met de kijkers van de al genoemde FT-1. De afbeelding is van erg lage kwaliteit, al beweert de Russische website specificat­ies te hebben kunnen ontcijfere­n. Zo zou de Supra 4,38 meter lang, 1,83 meter breed en 1,28 meter hoog worden. De wielbasis zou 2,47 meter bedragen terwijl het gewicht, afhankelij­k van de versie varieert tussen 1.350 en 1.430 kilo. Op de motorenlij­st zou een 192 pk en 320 Nm sterke 2,0-liter turbomotor komen te staan. Een krachtiger­e versie zou over een 340 pk en 450 Nm sterke 3,0-liter zescilinde­r beschikken. De komst van een hybridever­sie sluiten we, Toyota kennende, uiteraard niet uit.

(Autoweek.nl/

Foto: autoweek.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname