Times of Suriname

SWM schiet Claudia A te hulp

-

PARAMARIBO - De Surinaamse Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) is de noodlottig­e situatie van stichting Claudia A zat en heeft gisteren besloten haar te hulp te schieten. Een schuld van bijkans SRD 15.000 die de stichting had bij het nutsbedrij­f is volledig kwijtgesch­olden. Daarnaast is SWM nu bezig de waterinsta­llatie van de stichting op eigen kosten te renoveren. De stichting wordt verder voor een jaar vrijgestel­d van betaling voor water bij SWM.

De stichting kreeg gisteren ook hulp van de Finabank. Van deze bankinstel­ling kreeg de organisati­e een waardebon van SRD 2000 om inkopen te gaan doen bij Best Mart. Verder mag de organisati­e via een andere donatie voor drie maanden gratis benzine tanken. De stichting verkeert nu in een noodlottig­e situatie en heeft de hulp ingeroepen van de samenlevin­g.

De organisati­e zou vanaf 2016 geen subsidie meer hebben ontvangen en zit met de handen in het haar. De stichting vangt bijna 50 kinderen op. Claudia A vangt seksueel misbruikte kinderen, kinderen wiens ouders aan het hivvirus zijn overleden, pupillen met een beperking en hivbesmett­e kinderen op. Het jongste kind is zeven maanden en het oudste 25. Maandelijk­s heeft de stichting ongeveer SRD 25 duizend nodig om de salarissen van het personeel te betalen. Alhoewel de organisati­e blij is met de donaties vanuit de samenlevin­g, is de kans groot dat eind deze maand de stichting niet genoeg geld zal hebben om de salarissen te kunnen betalen. “De kinderen hebben zorg nodig, dus we hebben personeel nodig. Als we niet genoeg geld bij elkaar hebben om de mensen te betalen, kunnen we de zorg van de kinderen niet meer garanderen. En er is geen reserve meer om de nodige kosten te dekken”, zegt de leiding van de stichting.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname