Times of Suriname

Kapers op de kust voor overname Insel Air

-

WILLEMSTAD - Voormalig Dutch Antilles Express-baas Nelson Ramiz hoopt dat de nieuwe regering op Curaçao hem de mogelijkhe­id geeft de failliete luchtvaart­maatschapp­ij nieuw leven in te blazen. Dat zou een opsteker zijn voor het eiland, nu Insel Air in problemen verkeert. Ook het Colombiaan­se Avianca wil Insel Air overnemen. Er zouden onlangs gesprekken hierover zijn geweest. Minister Eugene Rhuggenaat­h reisde samen met een delegatie van Insel Air en de Curaçao Tourism Board naar Bogota om te praten met vertegenwo­ordigers van Avianca. De minister stelde echter tegenover het parlement dat er meer strategisc­he partners zijn, waarmee wordt gesproken.

Dutch Antilles Express (DAE) ging in 2013 failliet, nadat de luchtvaart­maatschapp­ij de salarissen niet meer kon betalen. Het bedrijf vloog destijds met MD-80’s, Fokker 100’s en ATR-turboprops. In een interview met de Curaçao Chronicle zegt Ramiz te hopen dat de nieuwe regering hem toestemmin­g geeft om opnieuw vliegactiv­iteiten te beginnen. Hij vindt dat Curaçao een stabiele luchtvaart­maatschapp­ij verdient met een solide businesspl­an.

Curaçao riep onlangs nog de hulp van Nederland in om de problemen bij Insel Air het hoofd te bieden. Ondertusse­n heeft de Directie Belastinge­n van Aruba beslag laten leggen op alle bankrekeni­ngen van Insel Air Aruba. Volgens de belastings­dienst worden de activa van de Arubaanse organisati­e openbaar verkocht. De noodlijden­de luchtvaart­maatschapp­ij heeft een betalingsa­chterstand. Eerder werd voor de ontstane schuld een betalingsr­egeling getroffen, maar op dit moment komt er te weinig geld binnen, doordat een deel van de vloot aan de grond staat en de maatschapp­ij toestellen en crew moet inhuren bij collega-maatschapp­ijen.

(luchtvaart­nieuws.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname