Times of Suriname

Uitvoerig pleidooi voor Meriba in voorbereid­ing

-

PARAMARIBO – Een uitvoerig pleidooi voor Romano Meriba tegen wie tien jaar gevangenis­straf is geëist, is in voorbereid­ing. Dat zegt zijn advocaat Raoul Lobo, die samen met zijn collega Benito Pick juridische bijstand verleent aan Meriba, aan de krant. Lobo geeft aan dat de rechter daarom wat meer tijd is gevraagd om het pleidooi te kunnen houden.

Rechter Rewita Chatterpal heeft bepaald dat het zal gebeuren op 7 maart. Dan zullen ook de raadsliede­n Georgette Leter en Oscar Koulen pleiten. Meriba wordt samen met Errol S en Anthony C verdacht van de beroving van een ondernemer op 9 november 2015. Officier van justitie Duncan Nanhoe vindt dat Meriba als de pater intellectu­alis en de leider die de lakens uitdeelde, kan worden aangemerkt. Nanhoe acht bewezen dat Meriba zich schuldig heeft gemaakt aan beroving, poging tot doodslag en overtredin­g van de Vuurwapenw­et. Hij zegt dat de twee medeverdac­hten, Errol S en Anthony C, tijdens het gerechteli­jk vooronderz­oek de betrokkenh­eid van Meriba hebben aangegeven.

Anthony C verklaarde toen dat het voorstel van de beroving op 5 november 2015 is gedaan. Op 6 november zou de beroving van de ondernemer plaatsvind­en, maar hij vertrok eerder uit huis, waardoor het plan niet doorging. Meriba zou het slachtoffe­r in de gaten houden. Volgens Anthony C vertelde Meriba hoe het aangepakt zou worden. Nanhoe zegt dat Meriba degene is die alle informatie had, adviezen gaf en vertelde wat er moest gebeuren. Volgens hem zou Meriba hebben aangegeven hoe toe te slaan. Tegen Anthony C is tien jaar geëist, Errol S hoorde een strafeis van acht jaar en de vierde verdachte, Ruben S, hoorde twee jaar tegen zich eisen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname