Times of Suriname

Duo schuldig aan diefstal wagen Staatsolie

-

PARAMARIBO – Mitchel J en Astrando S zijn maandag veroordeel­d voor de diefstal van een voertuig van Staatsolie. Rechter Ingrid Lachitjara­n motiveerde dat de mannen samen met ene MP de diefstal hebben gepleegd op 9 oktober.

Zij legde Mitchel J een gevangenis­straf op van acht maanden, waarvan vier voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar. Hij komt binnen enkele dagen op vrije voeten. Zijn kompaan Astrando S kreeg twaalf maanden celstraf opgelegd, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar. Lachitjara­n zegt dat Astrando S niet in de rechtszaal is verschenen en daarom bij verstek is veroordeel­d. Zij gelastte ook zijn gevangenne­ming. Het Openbaar Ministerie eiste tegen beide mannen twaalf maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest. Advocaat Irvin Kanhai vindt dat er geen sprake is van diefstal maar van verduister­ing. Ook haalde hij aan dat de vervolging in eerste instantie geen strafvoors­tel had gedaan tegen Astrando S en dat ene MP die ook verdachte is in deze zaak, niet is gedagvaard. De rechter heeft beide verweren verworpen. Volgens haar is het nalaten van het doen van een strafvoors­tel tegen Astrando S niet in het nadeel van Mitchel J. Bovendien heeft de officier van justitie naderhand wel een strafvoors­tel tegen Astrando S gedaan.

Volgens Lachitjara­n is het niet gebleken dat de vervolging geen intentie heeft om medeverdac­hte MP te dagvaarden. Zij zegt dat de vervolging­sambtenaar steeds heeft aangegeven dat MP niet is gedagvaard, omdat hij niet is aangetroff­en op het aangegeven adres. Verder zegt Lachitjara­n dat in deze zaak sprake is van diefstal. Zij zegt dat ten tijde van het wegnemen van de wagen die niet in het bezit noch onder beheer was van Mitchel J die in dienst was van Staatsolie. Hij ging op de bewuste avond naar zijn werkplek en zei aan de wacht dat hij iets uit het voertuig moest halen. Hem werd de toegang tot het terrein verschaft. Samen met zijn mededaders nam hij het voertuig weg. De magistraat zegt dat beide mannen volmondig hebben bekend schuldig te zijn. Zij geeft aan dat Mitchel J voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie en volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek. Hij betuigde spijt. Het gestolen voertuig is achterhaal­d, maar Mitchel J heeft zijn baan verloren. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname