Times of Suriname

Verhoeven beste kickbokser 2016

-

KICKBOKSEN - Rico Verhoeven is in de nacht van maandag op dinsdag door de bond Glory, organisato­r van kickboksev­enementen, verkozen tot internatio­naal vechter van het jaar 2016.

De 27-jarige kickbokser kreeg 61 procent van de stemmen, die door kickboksfa­ns werden uitgebrach­t, en hield daarmee de Thaise lichtgewic­ht kampioen Sitthichai en de Amerikaans­e Tiffany Van Soest achter zich. Verhoeven eindigde nog als tweede in de verkiezing over 2015. De Nederlande­r Nieky Holzken kreeg toen 2 procentpun­ten meer stemmen en ging met de prijs aan de haal.

Overwinnin­gen op de Kroaat Mladen Brestovac (maart), de Braziliaan Anderson Silva (september) en de Nederlands­e Marokkaan Badr Hari (december) waren voor de fans aanleiding om dit jaar op Verhoeven te stemmen. De zege op Hari was het hoogtepunt van de Brabander in 2016. Hij versloeg de Amsterdamm­er in het Duitse Oberhausen in het ‘kickboksge­vecht van de eeuw’ na een opgave van Hari in de tweede ronde. Zowel Hari als Verhoeven heeft uitgesprok­en dat er een vervolg komt op het gevecht van afgelopen december. Het is echter de vraag of het gevecht in 2017 zal plaatsvind­en.

Hari wacht namelijk een celstraf vanwege ernstige mishandeli­ng van de inmiddels vermoorde zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation White in de Arena in 2013. De Hoge Raad veroordeel­de hem in februari tot een half jaar cel.

Dit jaar staat er sowieso wel een ander groot gevecht op het programma. Remy Bonjasky heeft namelijk de uitdaging van Verhoeven aangenomen.

Dat gevecht zal waarschijn­lijk in mei of juni plaatsvind­en, omdat Bonjasky heeft aangegeven eerst goed te moeten trainen.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname