Times of Suriname

Nieuwe domper voor Bertens

-

TENNIS - Kiki Bertens is maandag voor de vierde keer op rij in de eerste ronde van een groot toernooi onderuitge­gaan. De Amerikaans­e Christina McHale was haar in Dubai de baas.

De 25-jarige Bertens ging in drie sets ten onder: 7-6 (5), 3-6 en 4-6. McHale, de huidige nummer 44 van de wereld, stapte na meer dan tweeënhalf uur spelen als winnares van de baan.

Bertens, de huidige mondiale nummer 23, verloor ook in de eerste rondes op het Australian Open en bij de WTA-toernooien van SintPeters­burg en Doha. De als dertiende geplaatste Bertens vocht zich in de eerste set terug van een achterstan­d en won vervolgens de tiebreak. In de tweede set liep de service van Bertens erg slecht. McHale brak de Westlandse bij een stand van 2-3, waarna Bertens zich niet kon terugknokk­en.

In het derde bedrijf kreeg Bertens voldoende kansen om de partij naar zich toe te trekken, maar ze wist de vele kansen op een break niet te benutten. McHale sloeg op 4-4 wel toe en serveerde de partij vervolgens uit. Bertens sloeg vervolgens uit frustratie­s haar racket kapot. Bertens erkende ruim een week geleden na de verloren Fed Cup-ontmoeting met WitRusland al dat ze behoorlijk uit vorm is. “Ik heb niet het vertrouwen, ik sta niet lekker te tennissen.”

Vorig jaar kende Bertens nog haar grote doorbraak op de WTA Tour, met onder meer een plaats in de halve finales bij Roland Garros. Ook won ze in Neurenberg haar tweede titel.

Aan het eind van het seizoen werden de resultaten echter minder. Dit seizoen wist ze alleen bij het WTA-toernooi in Hobart twee partijen te winnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname