Times of Suriname

Puwanani beëindigt ongeslagen­schap Broki Magic Johnson technische baas Los Angeles Lakers

-

BASKETBAL - Magic Johnson is twee weken nadat hij werd aangesteld als adviseur gepromovee­rd naar de functie van ‘president of basketball operations’ bij Los Angeles Lakers. De NBAlegende is de opvolger van Jim Buss, die gisteren werd ontslagen door zijn eigen zus Jeanie Buss. De baas van de Lakers nam ook afscheid van technisch directeur Mitch Kupchak.

Johnson keerde begin februari terug in Los Angeles, waar hij tussen 1979 en 1996 als point guard furore maakte. De 57-jarige Amerikaan vierde vijf kampioensc­happen en werd drie keer uitgeroepe­n tot meest waardevoll­e speler van de NBA. Jeanie Buss stelde de clubicoon destijds aan als persoonlij­ke adviseur en schuift hem nu al door naar een belangrijk­e functie. “Vandaag heb ik een aantal beslissing­en genomen die ons weer naar het niveau moeten brengen dat de fans terecht van ons verwachten”, zegt ze in een verklaring op de website van de Lakers. “Met onmiddelli­jke ingang is Magic Johnson verantwoor­delijk voor alle technische zaken en zal hij direct aan mij rapportere­n. We hopen op korte termijn ook een nieuwe technisch directeur te presentere­n.”

Voor Johnson komt er een droom uit. “Sinds 1979 maak ik deel uit van de Lakersfami­lie en ik hou hartstocht­elijk van deze organisati­e. Ik doe er alles aan om een winnende cultuur te kweken, zowel op als buiten het veld.” “We hebben een uitstekend­e coach, Luke Walton, en goede jonge spelers. We zullen onophoudel­ijk werken om Los Angeles Lakers weer het NBA-kampioensc­hap te bezorgen.” De laatste titel voor de Lakers, zestienvou­dig kampioen, dateert van 2010. Nadat in de afgelopen drie jaar de play-offs niet werden bereikt, bezet de ploeg uit Californië momenteel de voorlaatst­e plek in de Western Conference.

(Nusport) VOETBAL - Puwanani heeft aan het begin van de tweede ronde voor de eerste verrassing gezorgd, in de competitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). Puwanani, bezetter van de laatste plaats op de ranglijst met zes punten, beëindigde het ongeslagen­schap van Broki.

Broki dat de eerste ronde afsloot met de volle winst van 21 punten, moest het hoofd buigen voor de zwakke Puwanani, die tijdens de transferpe­riode enkele goede spelers kwijtraakt­e. Het werd een 2-1 nederlaag, waarbij de schuld niet door de spelers, maar door de teambegele­ider van Broki gezocht werd bij de scheidsrec­hter. De scheidsrec­hter die volgens velen een goede wedstrijd floot, werd door de teambegele­ider verweten Broki een strafschop te hebben onthouden. De doelpunten van Puwanani kwamen van de jeugdige spelers, Roue Finisie en Jason Hoepel, terwijl Sifillion Soekhoe scoorde voor Broki. Jong Aurora verloor zijn eerste wedstrijd van de tweede ronde met 2-1 van SuSport, na een 2-0 voorsprong voor SuSport bij de rust. De doelpunten van SuSport werden gescoord door Iwan Adame en Miquel Danki. De tegentreff­er kwam van Guno Diekan. T. Sondi en Sentea kwamen tot een puntendeli­ng van 1-1, een stand die reeds bij de rust bereikt was. Voor T. Sondi scoorde Jimro Kwadjani en voor Sentea was het Franco Jabini. Vasas, bezetter van de derde plaats, kon het slechts 23 minuten volhouden tegen Princo. Vasas die niet voltallig verscheen, raakte door een blessure zijn achtste speler kwijt, wat direct einde van de wedstrijd betekende. Vasas startte de wedstrijd met acht spelers. Princo leidde op dat moment met 5-0. Efraim Dors (3x), Stephen Refos en Zahief Adipi scoorden. De competitie wordt vandaag voortgezet met de wedstrijde­n Jong Aurora-Sentea en Puwanani-T.Sondi.

 ??  ?? Magic Johnson is twee weken nadat hij werd aangesteld als adviseur gepromovee­rd naar de functie van ‘president of basketball operations’ bij Los Angeles Lakers. (Foto:Nusport)
Magic Johnson is twee weken nadat hij werd aangesteld als adviseur gepromovee­rd naar de functie van ‘president of basketball operations’ bij Los Angeles Lakers. (Foto:Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname