Times of Suriname

City wint doelpunten­festijn

-

VOETBAL - Reclame voor het voetbal, dat was het Champions League-duel tussen Manchester City en AS Monaco. Na een meeslepend en aantrekkel­ijk voetbalgev­echt trok de ploeg van Josep Guardiola aan het langste eind: 5-3.

Zo nam de ploeg van trainer Josep Guardiola, in zijn tijd als manager van FC Barcelona en Bayern München stond hij ook al vaak garant voor spektakel en voetbal om van te smullen, een flinke stap richting de kwartfinal­es van de Champions League. De Engelsen en Fransen maakten er een kijkersgen­ot van om over naar huis te schrijven. Er gebeurde zoveel op het veld, en het tempo was zo hoog, dat er geen tijd was om rustig op de stoel te gaan zitten.

Raheem Sterling opende het doelpunten­festijn en de Citizens leken comfortabe­l op 2-0 te komen. Sergio Agüero kreeg na zijn botsing met keeper Danijel Subasic echter geen penalty mee, maar geel voor een schwalbe van scheidsrec­hter Antonio Mateu Lahoz. Vervolgens sloeg Monaco toe in een duel dat bol stond van onverwacht­e wendingen. Radamel Falcao en Kylian Mbappé zorgden ervoor dat het Prinsendom met een voorsprong de rust in ging: 1-2. In de tweede helft konden de City-fans haast niet geloven dat zij naar een bij Manchester United en Chelsea mislukte spits zaten te kijken. Falcao miste een zelf verdiende penalty vanwege een knullige aanloop, maar rondde in minuut 61 met een fantastisc­he stift fraai af, zijn tweede van de avond. Toen stond het overigens al 2-2, omdat Agüero kort na de rust profiteerd­e van een keepersfou­t van Subasic. Na de wonderscho­ne treffer van Falcao was de legendaris­che wedstrijd pas net begonnen. Opnieuw Agüero, verdediger John Stones en Leroy Sané brachten het Etihad-stadion, en alle andere voetballie­fhebbers, in totale extase: 5-3. Ondanks de drie tegentreff­ers reist Manchester City over drie weken met een prettig gevoel af naar Monaco. De marge van twee zou genoeg moeten zijn voor de equipe van Guardiola, die gisteravon­d zijn honderdste Europese wedstrijd coachte.

(FOX Sports)

??  ?? Raheem Sterling van Manchester City doet er alles aan om het leder achter Monaco-doelman Danijel Subasic te werken.
(Foto: Goal)
Raheem Sterling van Manchester City doet er alles aan om het leder achter Monaco-doelman Danijel Subasic te werken. (Foto: Goal)