Times of Suriname

Atlético Madrid op rozen

-

VOETBAL - Atlético Madrid is gisteravon­d een stap dichter bij de kwartfinal­e van de Champions League gekomen. De club uit de Spaanse hoofdstad wist het eerste duel in de achtste finales met Bayer Leverkusen met 2-4 te winnen.

Kevin Gameiro kreeg van trainer Diego Simeone de voorkeur in de aanval boven Fernando Torres. De bezoekers begonnen fel en in de twaalfde minuut was Griezmann voor het eerst gevaarlijk met een schot dat op de benen van keeper Bernd Leno strandde.

Nog in dezelfde minuut raakte Leverkusen-verdediger Mendell uit een voorzet van Felipe Luis de lat van het eigen doel. Atlético bleef er gevaarlijk uitkomen en in de zeventiend­e minuut was het wel raak. Saúl Ñíguez draaide aan de rechterkan­t naar binnen en schoot met links schitteren­d raak in de verre hoek: 0-1. De Madrilenen waren in de vijfentwin­tigste minuut opnieuw effectief. Na een afgeslagen aanval belandde de bal bij Gameiro die de verdediger­s Ömer Toprak en Aleksandar Dragovic passeerde om vervolgens Griezmann te bedienen: 0-2. Nog geen tien minuten later had het zelfs 0-3 moeten zijn toen Griezmann opnieuw door Gameiro vrij voor Leno werd gezet. De doelman wist het schot van de Fransman echter te keren. De tweede helft begon goed voor Leverkusen dat via de te vrij gelaten Karim Bellarabi iets terugdeed en de club uit Duitsland weer terug in de wedstrijd bracht. Na een klein uur spelen, vergrootte de goed spelende Kevin Gameiro de marge vanaf elf meter: 1-3. De penalty was veroorzaak­t door de dolgedraai­de Dragovic. Een foutje van Atlético-goalie Miguel Ángel Moyá gaf Leverkusen nog wat hoop. Hij stompte de bal uit een voorzet van Julian Brandt tegen zijn verdediger Stefan Savic aan met een doelpunt tot gevolg. In de slotfase bracht Fernando Torres de marge weer op twee: 2-4. Atlético ontvangt de ploeg uit Leverkusen op 15 maart voor de return in het eigen Vicente Calderón.

(FOX Sports/ANP)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Atlético Madrid. (Foto: Goal)