Times of Suriname

Peugeot respecteer­t cao-afspraken Opel bij eventuele overname

-

HAMBURG - Werknemers van Opel hoeven niet te vrezen dat hun arbeidsvoo­rwaarden in het gedrang komen als het tot een overname komt door branchegen­oot PSA Peugeot Citroën.

Dat heeft PSA-baas Carlos Tavares gezegd tijdens een gesprek met vertegenwo­ordigers van het personeel van de Duitse autofabrik­ant. Tavares sprak met onder anderen voorzitter Wolfgang SchäferKlu­g van de Europese ondernemin­gsraad van Opel, waar ook het Britse Vauxhall onder valt. Ook een bestuurder van de Duitse vakbond IG Metall schoof aan bij het gesprek. Daarin beloofde de topman dat hij bestaande cao-afspraken zal nakomen.

Voor Schäfer-Klug biedt die toezegging een basis voor verdere onderhande­lingen. “Tavares heeft ons overtuigd dat hij geïnteress­eerd is in een duurzame ontwikkeli­ng voor Opel/Vauxhall als een onafhankel­ijk bedrijf. Die interesse delen wij als vertegenwo­ordigers van de werknemers.’’ Vorige week werd bekend dat Peugeot in gesprek is met zijn Amerikaans­e branchegen­oot General Motors over een mogelijke verkoop van diens Europese tak. Daardoor kan de op een na grootste autofabrik­ant van Europa ontstaan. Alleen Volkswagen is nog groter. De onderhande­lingen tussen GM en Peugeot zijn naar verluidt in een vergevorde­rd stadium. De Fransen zouden bereid zijn bijkans 1,9 miljard euro neer te tellen voor hun Duitse branchegen­oot, die al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw eigendom is van het Amerikaans­e concern. (NU. nl/ Foto: Car Magazine)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname