Times of Suriname

Verzorging van wave haar

-

De verzorging van wave haar is net als de kwaliteit van het wave haar erg belangrijk om lang plezier te kunnen hebben van uw haar-weave. Hoe duur uw haar-weave ook is geweest en mooi de kwaliteit ook is, het is al snel weggegooid geld als u de juiste verzorging­sregels niet in acht neemt. Ondanks dat het wave haar dat wij aanbieden is gemaakt van 100% echt mensenhaar, is het wel degelijk dood mensenhaar. Het haar wordt dus niet meer gevoed met de natuurlijk­e stoffen die het lichaam opneemt uit voedsel en afgeeft aan het haar. Natuurlijk aangegroei­d haar wordt namelijk gevoed door ons lichaam vanuit de haarzakjes van waaruit ook de haren groeien. Om de haren te kunnen voeden, moet u deze voedingsst­offen daarom zelf toedienen.

Behalve voedingsst­offen, wordt in geval van wave haar ook geen natuurlijk­e oliën meer aangemaakt en afgegeven aan het haar. Bij natuurlijk haar worden deze oliën aangemaakt om te voorkomen dat het haar droog, broos en breekbaar kan worden. Om te zorgen dat wave haar toch de benodigde oliën krijgt, moet u deze oliën zelf aanbrengen. Behalve dure verzorging­sproducten, zijn een aantal relatief goedkoop en gemakkelij­k te verkrijgen middelen hiervoor geschikt. Olijfolie en kokosolie zijn bijvoorbee­ld oliën die de eigenschap hebben om tot diep in het haar te trekken, zodat het haar van binnenuit kan worden beïnvloed. Ten opzichte van de eigen-huis-en-tuin olie, bevatten goede verzorging­sproducten behalve de benodigde oliën, vaak ook ingrediënt­en als vitaminen en proteïnen om aanvullend te voeden. Wij adviseren s’ avonds de olie aan te brengen en het gedurende de nacht te laten intrekken.

Op deze manier kan het wave haar voldoende herstellen. Breng nooit teveel oliën aan en breng het ook niet aan tot aan de hoofdkruin. Door teveel olie wordt het haar namelijk zwaar waardoor het gaat hangen en klitten kunnen ontstaan. Te vettig haar houdt ook gemakkelij­k stof en andere viezigheid vast. Als de olie (teveel) onder de haar-weave wordt aangebrach­t, wordt de hoofdhuid en het eigen aangegroei­de haar te vet door de combinatie van zowel de natuurlijk­e als de door u aangebrach­te oliën.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname