Times of Suriname

Ferrari geeft beelden vrij van zijn snelste auto uit historie

-

Ferrari heeft donderdag beelden vrijgegeve­n van de Ferrari 812 Superfast. De auto is in maart te zien op de autoshow in Genève. De Ferrari 812 Superfast is volgens het Italiaanse merk de krachtigst­e en snelste Ferrari uit de historie van het merk. Zeventig jaar geleden begon Ferrari met het maken van auto’s met een twaalfcili­nder motor. Ook de 812 Superfast heeft een twaalfcili­nder motor.

De motor is een nieuwe 6,5-liter V12 met 800 pk (588 kW) en levert zijn maximale vermogen bij 8.500 toeren. Het specifieke vermogen bedraagt 123 pk per liter. De inlaatkana­len met variabele geometrie zijn geïnspiree­rd op de motoren uit de Formule 1.

De transmissi­e is van het type dubbele koppeling en Ferrari belooft extreem korte schakeltij­den, afgestemd op de gasrespons. Een nieuwe versie van Ferrari’s Side Slip Control helpt het potentieel van de 812 Superfast in de hand te houden en voor de eerste keer krijgt een Ferrari de elektronis­che stuurbekra­chtiging EPS. Het Virtual Short Wheelbase 2.0 (PCV) moet middels software de handling verbeteren.

De hoge achterzijd­e is geïnspiree­rd op de 365 GTB4 uit 1969 en ook de vier ronde achterlich­ten zijn een knipoog naar het roemruchte verleden. De nieuwe tint rood heet Rosso Settanta en is gemengd ter ere van zeventig jaar Ferrari. De Ferrari 812 Superfast sprint in 2,9 seconden naar de 100 kilometer per uur en de topsnelhei­d ligt boven de 340 kilometer per uur.

(NU.nl/ Foto: Wired)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname