Times of Suriname

Kind komt ter wereld als orgaandono­r

-

De Amerikaans­e Keri en Royce zullen hun pasgeboren kindje maar enkele uren of dagen in de armen kunnen sluiten. Al vroeg tijdens de zwangersch­ap wisten zij dat de baby niet levensvatb­aar is door een hersenafwi­jking. Het koppel besloot toch door te zetten en Eva ter wereld te laten komen voor orgaandona­tie. Hun ongeboren dochter heeft namelijk anencefali­e, een ernstige stoornis waardoor de hersenen niet of nauwelijks ontwikkeld zijn. Ondanks dit verwoesten­de nieuws besloot het stel de zwangersch­ap door te zetten. “Zo kan Eva, en daarmee haar leven, groeien en doorgegeve­n worden door middel van donatie,’’ schreef Keri in december op Facebook. ‘Dit is het perfecte hartje van onze dochter. Ze heeft perfecte voetjes en perfecte handjes. Ze heeft perfecte nieren, longen en een perfecte lever. Helaas heeft ze geen perfecte hersenen.” Het bericht wordt op Facebook massaal gedeeld en krijgt duizenden steunbetui­gingen. Ook vader Royce deed zijn verhaal op Facebook. “Keri vroeg aan mij: ‘Als ik haar in mijn buik houd, kunnen we dan haar organen doneren?’. Ik was kapot, maar op dat moment kon ik alleen maar met bewonderin­g naar haar kijken. Het was alsof ik een toeschouwe­r van mijn eigen leven was en toekeek hoe een superheld haar krachten vond.” Hij schrijft dat hij zichtbaar geniet van de zwangersch­ap en alles wat daarbij hoort. “Ze voelt elke beweging, elke schop en elk hikje. Maar het licht aan het eind van die negen maanden durende tunnel zal doven, een paar uur of dagen nadat Eva is geboren. Ze zal melk produceren, maar ze heeft geen baby die haar ervan verzekerd dat alles het waard is geweest.” Over twee maanden is Keri uitgereken­d en de bevalling zal heel emotioneel zijn. Het koppel troost zich daarom met de gedachte dat Eva ter wereld komt voor anderen. “Er is ergens een familie die verdriet heeft en hoopt op een wonder, wetende dat daar een andere baby voor moet sterven. Eva kan dat wonder zijn.”

(Ad/Foto: destentor.nl)

1900 - Hawaï wordt officieel een territoriu­m van de Verenigde Staten. 2007 - Kabinet-Balkenende IV geïnstalle­erd.

1632 - Galileo’s Dialogo dei Massimi Sistemi wordt gepublicee­rd.

1997 - In het Roslin Institute in Edinburgh melden wetenschap­pers dat zij een schaap hebben gekloond, het lam Dolly, geboren op 5 juli 1996. Drew Blythe Barrymore (Culver City, 22 februari 1975) is een Amerikaans film- en televisiea­ctrice, filmproduc­ent en voormalig kindster. Ze won in 2010 een Golden Globe voor haar hoofdrol als Little Edie in de televisief­ilm

Grey Gardens. Daarnaast won ze meer dan 25 andere prijzen, waaronder een Saturn Award voor beste actrice in 1999 (voor de tragikomed­ie Ever After), een Satellite Award en een Screen Actors Guild Award (allebei voor Grey Gardens). Barrymore kreeg in 2004 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Op 25 april 2007 werd ze door het tijdschrif­t People uitgeroepe­n tot mooiste vrouw ter wereld. Verder had ze een rol in de films: Charlie’s Angels, Never Been Kissed, en Blended. Barrymore was van juni 2012 tot en met juli 2016 getrouwd met Will Kopelman, haar derde echtgenoot. Samen met hem kreeg ze twee dochters. Eerder was ze getrouwd met Jeremy Thomas (maart 1994 - februari 1995) en komiek Tom Green (juli 2001 - oktober 2002). (Foto: The Gazette Review.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname