Times of Suriname

Basiszorgv­erzekering blijft gegarandee­rd

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting benadrukt dat de verstrekki­ng van de Bazokaart door de regering gegarandee­rd blijft en dat iedere ingezetene die aan de voorwaarde­n voldoet, aanspraak zal blijven maken op de door de overheid betaalde verzekerin­g. Dit meldt het Ministerie van Volksgezon­dheid in een persberich­t.

De afgelopen dagen is er sprake geweest van een enorme toeloop van mensen naar het Basiszorgk­antoor aan de Gemeneland­sweg voor de verlenging van hun Basiszorgv­erzekering­skaart (Bazokaart).

De oorzaak van de minder vlotte afhandelin­g heeft te maken met het feit, dat de verstrekki­ng van de Bazokaart thans aan strengere voorwaarde­n is verbonden. Alle aanvragers ondergaan een nauwkeurig­e screening om misbruik tegen te gaan, wat soms tot langere wachttijde­n leidt met veel ongemakken. Een andere oorzaak is dat men bang is om onverzeker­d rond te lopen. Dat zal echter niet het geval zijn, daar de verzekerin­gen verlengd zullen worden.

Het ministerie benadrukt dat de verstrekki­ng van de Bazokaart door de regering gegarandee­rd blijft en iedere ingezetene die aan de voorwaarde­n voldoet aanspraak zal blijven maken op de door de overheid betaalde verzekerin­g. De nieuwe werkwijze brengt met zich mee dat de verzekerin­g voor de periode van zes maanden zal worden verlengd.

Het ministerie doet een dringend beroep op alle burgers om mee te werken aan een ordelijk verloop van de verstrekki­ng en de mediaberic­hten te volgen. Er zijn maatregele­n in de voorbereid­ing om de verstrekki­ng zo vlot mogelijk te laten verlopen en onnodig ongemak uit te sluiten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname