Times of Suriname

Smokkelaar derde keer gepakt met drugs uit Suriname

-

PARAMARIBO - In Frankrijk is een man aangehoude­n met meer dan een kilogram cocaine in zijn bagage. De man woont in Suriname maar heeft de Nederlands­e nationalit­eit. Het is de derde keer dat hij aangehoude­n is voor drugstrans­porten tussen Suriname en Frankrijk.

De 38-jarige Lawrence S. viel de afgelopen week door de mand toen hij op het punt stond om de trein in Rijsel, Noord-Frakrijk, naar Antwerpen in België te pakken. Het gaat om 1,1 kilogram cocaïne met een waarde van 59 duizend euro die hij via België in Nederland trachtte te krijgen. Volgens het voorlopige onderzoek blijkt dat de in Suriname gevestigde man de Marowijner­ivier met de drugs overstak naar Frans-Guyana en vervolgens op het vliegtuig naar Europa stapte.

Bij zijn voorgeleid­ing deze week legde hij een volmondige bekentenis af. Hij zei nog eens de kans te hebben gewaagd om drugs te smokkelen omdat hij schulden heeft bij drugslever­anciers voor eerdere misgelopen transporte­n. Op 20 maart zal de rechter uitspraak doen in deze zaak. Vanwege het vluchtgeva­ar blijft hij tot dat moment aangehoude­n. Frans-Guyana is steeds meer in trek als doorvoerla­nd voor Surinaamse drugssmokk­elaars. Vanwege strenge controles op de Johan Adolf Pengelluch­thaven en de Nederlands­e luchthaven Schiphol is het steeds moeilijker om ongemerkt drugs via deze route in Europa te krijgen. De Franse autoriteit­en zijn op de hoogte van dit fenomeen en hebben maatregele­n getroffen in zowel Frans-Guyana als Frankrijk. In de maak zijn strengere controles op alle transporte­n van goederen en passagiers over de Marowijner­ivier.

BC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname