Times of Suriname

Recherche Midden-Suriname presenteer­t successen

-

PARAMARIBO - De recherche van Midden-Suriname heeft gisteren tijdens een persconfer­entie van de politie zijn successen gepresente­erd. Onderinspe­cteur Otmar Puljhun zegt dat zes verdachten zijn aangehoude­n die zich schuldig hebben gemaakt aan inbraken en voorbereid­ingshandel­ingen daartoe.

Daarbij zijn twee auto’s in beslag genomen. In de wagens zijn aangetroff­en: breekwerkt­uig, maskers, breekijzer­s, een pijpentang en handschoen­en. Onderzoek wees uit dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere inbraken. De onderinspe­cteur geeft verder aan dat er vier verdachten zijn aangehoude­n kort nadat zij een winkelier aan de Frederiksh­oopweg en enkele klanten hadden beroofd. De daders vertrokken na de daad in het voertuig van een klant en lieten dat op een gegeven moment ergens achter. Ze renden het bos in. De politie ging snel ter plaatse en zette de opsporing gelijk in. Dit resulteerd­e in de aanhouding van vier verdachten.

Een van de verdachten liep een schotverwo­nding op. De politie had daarbij een vuistvuurw­apen met patronen in beslag genomen. Het voertuig en een groot deel van de buit zijn teruggevon­den. Een van de verdachten bleek een ontvluchte arrestant te zijn die eerder was opgesloten in een zaak waarbij hij had gepoogd zijn ex-vriendin te vermoorden. Deze arrestant zag kans op 2 januari uit het cellenhuis te ontvluchte­n. Hij was een van de verdachten bij de beroving. Het onderzoek heeft uitgewezen dat dezelfde man en nog een van de andere verdachten die aangehoude­n is, zich schuldig hebben gemaakt aan de beroving op een winkelier aan de Ephraimsze­genweg. Daarbij namen ze een groot bedrag aan geld weg.

Verder heeft de politie twee verdachten aangehoude­n die een gewoonte ervan maakte bij bouwmateri­alenzaken en warenhuize­n vloerbedek­king te stelen. Er werden aangiftes gedaan. De recherche Midden-Suriname heeft deze zaak opgelost. Na intensief speurwerk wist de recherche de twee verdachten aan te houden. Een voertuig werd in beslag genomen. Tijdens een onderzoek bij een woning heeft de politie iets meer dan vijftien ijzeren staven waaraan de vloerbedek­king wordt geplaatst, achterhaal­d. De verdachten hebben een volmondige bekentenis afgelegd. Zowel in Paramaribo als Wanica werden deze strafbare feiten gepleegd. De gestolen vloerbedek­king werd verkocht voor de centrale markt aan onbekenden.

Ook kreeg de recherche te maken met de vermissing­zaak van een studente op 14 februari. Haar vriend deed aangifte van de ontvoering en bedreiging. Hij overhandig­de daarbij een foto die aantoonde dat zijn vriendin gekneveld was op een stoel. Door de politie werd een speciaal team samengeste­ld dat zich met het onderzoek heeft beziggehou­den en met het terugvinde­n van het slachtoffe­r. Het gelukte de politie om op 16 februari het slachtoffe­r dat samen met een militair in een auto zat, te achterhale­n. Uit het onderzoek blijkt dat er geen sprake was van een ontvoering, maar dat er een scene in elkaar was gezet. De militair met wie de studente is aangetroff­en, bleek een geheime relatie met haar te hebben. Zij zette dit scenario in elkaar om haar vriend te weerhouden contact te maken met de politie. “Nochtans willen wij van de politie erop wijzen en een beroep op eenieder doen om dit soort zaken achterwege te laten omdat het veel geld kost. Bij iedere politieact­ie zit er ook gevaar in”, aldus Puljhun.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname