Times of Suriname

Forse omzetstijg­ing MDxHealth

-

BRUSSEL - MDxHealth heeft in 2016 de omzet stevig zien stijgen, mede door mijlpaalbe­talingen en royalties en ConfirmMDx. Dit maakte het Belgisch-Nederlands­e biofarmabe­drijf gisteren voorbeurs bekend.

De stijgende omzet schreef CEO Jan Groen toe aan het feit dat steeds meer verzekeraa­rs in Amerika de prostaatka­nkertest ConfirmMDx van MDxHealth vergoeden. Deze trend zal volgens de topman blijven versnellen en reden om te twijfelen aan de eerder afgegeven outlook voor 2016 is er dan ook niet, aldus de CEO. Groen liet zich ook positief uit over de prestaties van SelectMDx.

MDxHealth zag de omzet afgelopen jaar met 70 procent stijgen naar 30,0 miljoen dollar. Analisten van KBC Securities hielden vooraf rekening met een stijging van 83 procent naar 32,2 miljoen dollar. In januari stelde MDxHealth nog op koers te liggen om over 2016 een omzetgroei te behalen van meer dan 60 procent, mede door een ‘aanzienlij­ke’ toename in de goedkeurin­g van de vergoeding voor ConfirmMDx. ConfirmMDx is een prostaatka­nkertest van het concern uit Herstal die vorig jaar door diverse Amerikaans­e verzekeraa­rs werd opgenomen in hun pakket. Verder ontving de biofarmace­ut mijlpaalbe­talingen en royalties van ExactScien­ces en Cologuard. Door deze hogere omzet daalde het nettoverli­es van 14,5 miljoen dollar in 2015 naar 13,2 miljoen dollar afgelopen jaar. Het operatione­le resultaat (EBITDA) kwam uit op 11,1 miljoen dollar negatief tegenover 13,6 miljoen dollar negatief een jaar eerder. KBC Securities mikte op 13,5 miljoen dollar.

Eind december beschikte MDxHealth over een kaspositie van 30,9 miljoen dollar, waar KBC Securities rekening hield met 31 miljoen dollar, mede door de kapitaalve­rhoging van 22,6 miljoen dollar in november vorig jaar. Het bedrijf verwacht een groei van 55 tot 75 procent voor de omzet uit producten en dienstverl­ening.

Het aandeel MDxHealth sloot woensdag, op een groene beurs, 0,4 procent lager op 5,54 euro. (Beursduive­l/Foto: MDxHealth.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname