Times of Suriname

Sporting Portugal blijft het goed doen

-

VOETBAL - Bas Dost heeft zaterdagav­ond weer een doelpunt toegevoegd aan zijn seizoensto­taal. De spits van Sporting Portugal bepaalde in de slotfase vanaf de strafschop­stip de eindstand tegen Estoril: 0-2. Het was de achttiende treffer van de competitie­topscorer; Bryan Ruiz had voor rust al de score geopend. Sporting komt op zes punten van FC Porto en staat tien punten achter koploper Benfica. Om nog enige kans te houden op de landstitel was een overwinnin­g in Estoril noodzakeli­jk. Os Leões startten niet overtuigen­d aan de wedstrijd, maar kwamen halverwege de eerste helft toch op voorsprong. Ruiz stond op de juiste positie om van dichtbij af te ronden. Het doelpunt was meer dan welkom voor de voormalig FC Twentester, want zijn laatste treffer dateerde van 27 september in de Champions League tegen Legia Warschau. Dost kreeg op aangeven van Gelson Martins een goede kans op de 0-2, maar was aan de late kant. Ook na de onderbreki­ng leverde een pass van Gelson een uitstekend­e kans op voor Dost. De competiite­topscorer schoot echter naast. Gelson zelf was evenmin gelukkig in de afronding: één op één met keeper Luis Ribeiro faalde de vleugelspe­ler. Estoril bleef dus in de wedstrijd, maar wist Sporting het vuur niet na aan de schenen te leggen. Sterker nog: via een strafschop stelde Dost de overwinnin­g veilig. Oumar Diakhite haalde de Nederlande­r neer en Dost legde zelf aan vanaf elf meter. Hij bleef kalm en bepaalde de eindstand. In de blessureti­jd werd Dost vervangen door landgenoot Luc Castaignos.