Times of Suriname

Real Madrid boekt knappe zege op Villarreal

-

VOETBAL - Real Madrid heeft de lastige uitwedstri­jd bij Villarreal winnend afgesloten. De Madrilenen kwamen in El Madrigal op een 2-0 achterstan­d, maar bogen die in een tijdsbeste­k van een half uur om in een 2-3 overwinnin­g. De Koninklijk­en nemen de koppositie zo weer over van Barcelona.

Het bezoek aan Villarreal is voor Real Madrid traditione­el een lastige wedstrijd. Van de laatste twaalf duels in El Madrigal werden er slechts vier gewonnen. Ook deze keer hadden de Koninklijk­en het vanaf het begin lastig tegen Villarreal. De thuisploeg had in de eerste helft een licht overwicht en kreeg via Jonathan dos Santos en Samuel Castillejo enkele kansjes. Villarreal kreeg in het eerste bedrijf wel al een behoorlijk­e tegenvalle­r te verwerken met het uitvallen van doelman Sergio Asenjo.

Snel in de tweede helft leken de bezoekers de wedstrijd uit handen te geven. Vijf minuten na rust kwam een afgeslagen voorzet terecht voor de voeten van Manuel Trigueros, die van dichtbij raak schoot. Enkele minuten later verdubbeld­e Cédric Bakambu de marge, nadat hij door Bruno Soriano vrij voor Real-doelman Keylor Navas werd gezet.

Real Madrid leek opnieuw op weg naar puntverlie­s, maar begon na ruim een uur spelen aan een imposante inhaalrace. Gareth Bale kopte de aansluitin­gstreffer tegen de touwen, na een goede voorzet van Daniel Carvajal. Een kwartier voor tijd kregen de Koninklijk­en wat hulp van scheidsrec­hter Jesus Gil, die een handsbal van Soriano constateer­de in het strafschop­gebied. Cristiano Ronaldo maakte vanaf elf meter geen fout. Tien minuten voor tijd bekroonde invaller Álvaro Morata de inhaalrace met de winnende 2-3. Villarreal probeerde in de slotminute­n nog de gelijkmake­r te forceren en kreeg via Dos Santos ook nog een goede kans, maar Real Madrid hield uiteindeli­jk stand. De Madrilenen nemen zo de koppositie weer over van Barcelona en hebben één punt meer dan de Catalanen, met een wedstrijd minder gespeeld. (VZ)

??  ?? Karim Benzema van Real Madrid wordt achtervolg­d door twee verdediger­s. (Foto: De Telegraaf)