Times of Suriname

IMT in de wachtkamer

-

VOETBAL – Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft flink uitgehaald naar Bequia United van Saint Vincent and the Grenadines. In het Antigua Recreation Ground won IMT tijdens zijn laatste CFU Clubkampio­enschappen in groep A zondag met 4-1. IMT neemt de koppositie over met zeven punten en kan deze pas verliezen als Racing des Gonaïves (Haïti) in hun laatste wedstrijd tegen Greenbay Hoppers (Antigua and Barbuda) met twee doelpunten verschil kan winnen. Alleen de groepswinn­aar gaat over naar de volgende ronde. Greenbay Hoppers en Bequia United zijn door de overwinnin­g van IMT uitgeschak­eld. IMT begon de wedstrijd zeer aanvallend en zette het doel van Bequia United onder zware druk. De doelman Kerwin McDowall moest hierdoor tal van keren in actie komen om erger te voorkomen. Echter kon de doelman van Bequia United in de 23ste minuut niets doen, toen Stefano Rijssel het leder binnen kopte: 1-0. Aan één doelpunt had IMT niet genoeg, omdat Racing des Gonaïves een beter doelsaldo had vóór deze wedstrijd. IMT ging door met zijn aanvallend spel, maar het tweede doelpunt kwam maar niet. Echter moest het team van Moengo juist een domper verwerken. In de 40ste minuut maakte Jurmen Vallei in de beruchte zone een overtredin­g door Jamal Ollivierre neer te halen. Mark Browne belastte zich met de strafschop en de speler van Bequia United maakte geen fout vanaf de elf meter stip: 1-1. Dit bleek later de ruststand te zijn van de wedstrijd.

In de tweede helft kwam IMT op een voorsprong, toen Vallei in de 65ste minuut geen fout maakte vanaf de witte stip: 2-1. Sergino Eduard werd in de beruchte zone onderuit gehaald door Afranka Hackshaw. IMT ging door met zijn aanvallend spel en in de 67ste minuut ramde Rijssel nog de deklat. IMT bleef doorgaan en speelde zelf met twee verdediger­s in de achterhoed­e. Het aanvallend­e spel van IMT werd in de blessureti­jd beloond. In de slotfase scoorde Kareem Kwasie en Romeo Kastiel om de eindstand te bepalen op 4-1.