Times of Suriname

Moeder van vier wint 17 miljoen euro En ze heeft een duidelijke boodschap voor haar ex

-

Ze had tot nu toe nog niet te veel geluk gehad in het leven. De Britse Beverley Doran (37) - moeder van vier kinderen, waaronder drie met een beperking - leefde van een uitkering nadat ze haar job moest opgeven om voor haar kroost te kunnen zorgen en als kers op de taart liet haar partner haar zeven maanden geleden na een relatie van twaalf jaar zitten. Maar vorige week keerde het tij.

Vorige week woensdag had de vrouw uit Shipley al een keer meegedaan aan een lottotrekk­ing en 60 euro gewonnen. En daarom besloot ze vrijdag nog een keer haar geluk te wagen bij EuroMillio­ns. Ze bleek zes juiste nummers gekozen te hebben, goed voor een winst van 17 miljoen euro. “Ik zette ‘s morgens mijn computer aan en logde in”, vertelt ze over het moment dat ze het ontdekte. “Ik zag het bedrag van de jackpot, maar had eerst niet meteen door hoeveel ik daarvan kreeg. Tot ik besefte dat er maar één winnaar was: ik. Daarop stormde ik de slaapkamer binnen van mijn oudste zoon, gillend dat ik miljonair was. Daarna ging ik op de grond zitten en huilde en beefde ik.”

Het eerste wat ze daarna deed? Ze zette haar uitkering - 19.000 euro per jaar - stop en ruilde haar sociale woning voor een fraai gezinshuis. “Mijn leven was tot nu toe een strijd om de eindjes aan elkaar te knopen”, vertelt ze. “Ik moest mijn job van receptioni­ste bij een softwarebe­drijf twee jaar geleden opgeven omdat de zorg voor mijn kinderen van 5, 9, 10 en 17 te zwaar was geworden en we leefden van 380 euro per week. De vrouw van de sociale dienst liet haast de telefoon vallen toen ik haar het nieuws vertelde. Het besef dat ik niet meer zo zal moeten schrapen, is overweldig­end.” Vervolgens nam ze de telefoon en belde ze haar ex, Sean Priestley. Die postte daarna een niet mis te verstaan berichtje op “Mijn ex heeft de lotto gewonnen vorige week en ze heeft me verzekerd dat ik er geen cent van zal zien”, zegt de man, die de vader is van drie van de kinderen. “Vraag me dus ook niet om een lening of om ergens in te investeren. Ik ben platzak en zal dat altijd zijn.”

(hln.be)

 ??  ?? Facebook.
Facebook.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname