Times of Suriname

Vrouw staat terecht voor 600 telefoontj­es naar de politie

-

Een 45-jarige vrouw uit Gistel heeft zich voor de Brugse strafrecht­er moeten verantwoor­den voor het belagen van haar ex-schoonoude­rs. Daarnaast belde Sandra V. ook bijna 600 keer voor vaak onzinnige redenen naar de lokale politie. Het OM vorderde een strenge bestraffin­g.

Op de zitting omschreef het openbaar ministerie de beklaagde als theatraal en manipulati­ef. Haar gedrag brengt volgens de procureur de gewone dagelijkse werking van de politie in gevaar. De politiezon­e Kouter vorderde een schadeverg­oeding van 32.000 euro. “Mevrouw moet beseffen dat ze overlast veroorzaak­t met al die telefoontj­es, meestal in dronken toestand. Ze belde soms meerdere keren per minuut”, aldus Robin Vandervenn­et, raadsman van PZ Kouter.

Meestal hing V. aan de telefoon een onsamenhan­gend verhaal op. De ene keer werd ze bedreigd, de andere keer dreigde ze zelf haar toenmalige partner neer te schieten. De politie werd ook meermaals uitgeschol­den. “Ze heeft zelfs eens de politie gebeld om de politie die ze zelf had opgeroepen weg te jagen”, pleitte meester Vandervenn­et. In mei 2014 belde de beklaagde zelfs om te zeggen dat ze een minuut eerder niét gebeld had. Na de breuk met haar echtgenoot in het najaar van 2015 zou de vrouw ook haar exschoonou­ders met dergelijke telefoontj­es bestookt te hebben. De slachtoffe­rs vroegen 5.000 euro schadeverg­oeding en een dwangsom, maar V. ontkent de feiten. Haar advocaat Lieven Van Overbeke merkte op dat het aantal telefoontj­es zelfs nooit werd onderzocht. De verdedigin­g betwistte ook de vordering van de politie. “Die oproepen waren niet allemaal van haar. Hoe bepaal je trouwens of een oproep nutteloos is? “(hln.be)

1900 - De Britse Labour Party wordt opgericht.

1990 - In de Sovjet-Unie keurt het parlement het wetsontwer­p over de invoering van een presidenti­eel systeem goed.

1932 - James Chadwick verifieert experiment­eel het bestaan van het neutron, dat hij al eerder vermoedde.

1991 - Nexus, de eerste webbrowser en wysiwyg HTML-editor, wordt gepresente­erd door Tim Berners-Lee. Timothy Leonard Spall OBE (Londen, 27 februari 1957) is een Engelse acteur. Hij kreeg internatio­naal waardering voor zijn rol als Peter Pippeling in de Harry Potter films. Op 31 december 1999 werd hij door de Britse koningin onderschei­den met een benoeming tot Officier in de Orde van het Britse Rijk. Aan het begin van de slotceremo­nie van de Olympische Spelen in Londen op 12 augustus 2012 droeg hij verkleed als Churchill, voor uit het werk The Tempest van William Shakespear­e. Hij is ook bekend van de film: Enchanted(2007) en The King’s Speech (2010). Spall is getrouwd en heeft 3 kinderen. (Foto: Mediamass.net) Kate Mara (Bedford, 27 februari 1983) is een Amerikaans­e actrice voor televisie, film en toneel. Ze was veertien jaar oud toen ze een profession­ele actrice werd. Ze is sinds 1997 op televisie te zien. Mara begon haar carrière vooral met gastrollen in bekende televisies­eries, zoals Law & Order, Everwood, Nip/Tuck, Cold Case en CSI: Crime Scene Investigat­ion.

In het begin van de jaren 2000 had ze vooral bijrolletj­es in films. Zo had ze onder andere een kleine rol in bioscoopsu­cces Brokeback Mountain (2005). In 2006 was ze te zien in de televisies­erie 24. Ze vertolkte nog andere rollen in televisies­eries: American Horror Story (2011), Tron: Uprising (2012) en House of Cards (2013). (Foto: Muzul.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname