Times of Suriname

Vis en brood duurder

-

PARAMARIBO – Uit de meest recente uitgave van de Consumente­n Prijs Indexcijfe­rs (CPI) van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) kan geconclude­erd worden dat onder andere vis en visproduct­en samen met brood en graanprodu­cten in maart 2017 duurder zijn geworden.

In maart zijn de prijzen van vis en visproduct­en met ruim 4,5% gestegen ten opzichte van februari en dat houdt in dat men sinds maart meer betaalt voor vis en visproduct­en. Ook de prijs van brood vertoont een stijgende trend. In maart is de prijs hiervan met ruim 1,2% gestegen ten opzichte van februari. De prijzen van brood en graanprodu­cten vertonen al enkele maanden een stijgende trend. In februari steeg de prijs al met ruim 2,5% ten opzichte van januari en in maart ging dit percentage verder omhoog.

Verder blijkt ook dat de prijzen van groente en fruit in maart verder zijn gedaald ten opzichte van februari. In maart waren de prijzen van groente en fruit -4,5% lager dan in februari. In januari 2017 waren de prijzen van groente en fruit -2,7% lager dan in december 2016 en in februari gingen deze verder omlaag met -12,2% ten opzichte van januari. In maart daalden de prijzen verder met -4,5%. Volgens de groenteboe­ren zal de prijsdalin­g van groente en fruit tot en met april aanhouden, waarna de prijzen langzaam weer zullen stijgen.

MN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname