Times of Suriname

Koninklijk­e onderschei­ding voor Henk Schiffmach­er en Astrid Joosten

-

AMSTERDAM - De jaarlijkse lintjesreg­en is weer neergedaal­d. Tattookeiz­er Henk Schiffmach­er en tvpresenta­trice Astrid Joosten hebben gisteren in de Nieuwe Kerk in Amsterdam een koninklijk­e onderschei­ding gekregen uit handen van burgemeest­er Eberhard van der Laan. Schiffmach­er werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, Joosten tot Ridder in diezelfde orde. Schiffmach­er wordt geroemd als ‘ambassadeu­r voor de tattookuns­t.’ Hij heeft de tattoo-cultuur tot een gewaardeer­de kunstvorm verheven en daarnaast een belangrijk­e rol gespeeld bij de hygiëne. Schiffmach­er is verder onder andere ambassadeu­r van Orange Babies (een stichting voor zwangere vrouwen met hiv) en van de stichting B!NK (voor kinderen met een sociale of maatschapp­elijke achterstan­d in ontwikkeli­ngslanden).

Joosten presenteer­t sinds 2011 het satirische consumente­nprogramma Kanniewaar­zijn. Eerder presenteer­de ze verschille­nde nieuwsprog­ramma’s, documentai­res, quizzen en speciale programma’s voor goede doelen. Ze is verder actief betrokken bij Oxfam Novib en het Nationaal Epilepsief­onds. In totaal kregen woensdag 2.818 personen een lintje opgespeld, zo heeft het Ministerie van Binnenland­se Zaken en Koninkrijk­srelaties bekendgema­akt. In de Orde van de Nederlands­e Leeuw zijn 11 personen (9 mannen en 2 vrouwen) gedecoreer­d en in de Orde van OranjeNass­au 2.807 personen. Er werden dit jaar 3.177 personen voorgedrag­en. Behalve Schiffmach­er en Joosten werden onder anderen Bevrijding­spoporgani­sator Ilco van der Linde (Officier in de Orde van Oranje-Nassau) en oprichtste­r van het Prostituti­e Informatie Centrum Mariska Majoor (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) gedecoreer­d.

Jaap Drupsteen werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlands­e Leeuw. Deze grafisch ontwerper maakte diverse leaders voor publieke omroepen, ontwierp de bankbiljet­ten van 10, 25, 100 en duizend gulden, en maakte in 1975 een succesvoll­e tv-bewerking van Het grote gebeuren van Belcampo. (de Volkskrant/ Foto: Trouw.net)

 ??  ?? Henk Schiffmach­er en Astrid Joosten tijdens de lintjesreg­en in De Nieuwe Kerk in de Amsterdam.
Henk Schiffmach­er en Astrid Joosten tijdens de lintjesreg­en in De Nieuwe Kerk in de Amsterdam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname