Times of Suriname

Conte maakte zich geen zorgen over Costa

-

VOETBAL - Chelseaman­ager Antonio Conte zegt altijd vertrouwen te hebben gehouden in Diego Costa. De spits maakte dinsdag tegen Southampto­n (4-2) twee treffers na zeven duels op rij zonder doelpunten.

“Het is normaal dat Costa er moeite mee had dat hij een tijd niet scoorde”, stelde Conte op de persconfer­entie na de wedstrijd op Stamford Bridge. “Voor een spits is dat erg belangrijk. Doelpunten maken is zijn leven.” De 28-jarige Costa maakte zijn laatste doelpunt voor Chelsea begin maart. Toch bleef Conte de tot Spanjaard genaturali­seerde Braziliaan opstellen. “Ik heb hem altijd gezegd dat ik erg tevreden ben met zijn werk voor het team. In sommige omstandigh­eden was hij erg ongelukkig, maar ik was altijd vol vertrouwen over hem.”

“Na de wedstrijd tegen Tottenham van zaterdag heb ik gezegd dat hij de goals tot het einde van het seizoen zou bewaren. Nu moet hij doorgaan met scoren.”

Door zijn twee goals tegen Southampto­n bracht Costa bracht zijn doelpunten­totaal op negentien. Daarmee hoeft hij alleen Romelu Lukaku van Everton en Harry Kane van Tottenham Hotspur boven zich te dulden op de topscorers­lijst van de Premier League.

Conte sprak verder van een psychologi­sch sterk optreden van zijn ploeg tegen Southampto­n. Eerder deze maand verloor koploper Chelsea in de Premier League van Crystal Palace en Manchester United, waardoor de concurrent­ie weer wat hoop heeft gekregen in de titelstrij­d.

“Dit is een belangrijk­e zege voor ons. Na de nederlaag tegen Manchester United hebben we ten koste van Tottenham de finale van de FA Cup gehaald en nu hebben we van Southampto­n gewonnen, een zware wedstrijd tegen sterk team”, zei de Italiaanse trainer.

“Die twee wedstrijde­n waren echt een psychologi­sche test voor ons, maar de antwoord van het team was uitstekend. De spelers hebben keihard gewerkt en wilden deze wedstrijde­n echt winnen.” Met nog vijf duels te spelen koestert Chelsea een voorsprong van zeven punten op stadgenoot Tottenham, dat nog wel een wedstrijd moet inhalen. Conte heeft vertrouwen in het competitie­slot. “Nu moeten we uitrusten en ons voorbereid­en op de volgende zware wedstrijd tegen Everton.”

“De strijd om het kampioensc­hap is nog totaal open. Maar ik weet dat we klaar zijn om tot het einde te knokken. We mogen trots zijn op wat we bereikt hebben dit seizoen, maar dit moeten we tot het einde zien vast te houden.” (NS)

 ??  ?? Chelsea-manager Antonio Conte zegt altijd vertrouwen te hebben gehouden in Diego Costa. De spits maakte dinsdag tegen Southampto­n (4-2) twee treffers na zeven duels op rij zonder doelpunten. (Foto: Nusport)
Chelsea-manager Antonio Conte zegt altijd vertrouwen te hebben gehouden in Diego Costa. De spits maakte dinsdag tegen Southampto­n (4-2) twee treffers na zeven duels op rij zonder doelpunten. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname