Times of Suriname

Feyenoord verlengt contract Kongolo

-

VOETBAL - Feyenoord heeft woensdag het contract van Terence Kongolo met een jaar verlengd. De 23-jarige linksback ligt nu tot medio 2019 vast bij de Rotterdamm­ers. Technisch directeur Martin van Geel is in zijn nopjes met het nieuwe contract van Kongolo. “Terence is inmiddels al een aantal seizoenen een belangrijk­e speler, ook omdat hij als centrale verdediger én linksback uit de voeten kan”, zegt Van Geel bij de bekendmaki­ng van het nieuws op de website van Feyenoord.

Kongolo doorliep de gehele jeugdoplei­ding van Feyenoord en is bezig aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht. De drievoudig internatio­nal heeft 106 competitie­wedstrijde­n achter zijn naam staan voor de huidige koploper in de Eredivisie. Van Geel dat Kongolo in de toekomst nog een stap naar een topcompeti­tie kan maken. “Ik ben er nog altijd van overtuigd dat hij in de toekomst een vergelijkb­are stap kan maken als andere spelers die via onze jeugdoplei­ding in het eerste elftal zijn doorgebrok­en, zoals Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie.”

Kongolo is al de vijfde Feyenoorde­r die dit kalenderja­ar tussentijd­s zijn contract verlengt. De club legde eerder al Sven van Beek (2019), Karim El Ahmadi (2019), Bilal Basaçikogl­u (2020) en Rick Karsdorp (2021) langer vast.

Volgende week zondag hoopt Kongolo, die vorig seizoen met Feyenoord de KNVBbeker veroverde, de landstitel te veroveren.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhors­t koestert een voorsprong van vier punten op naaste belager Ajax en is bij een zege op Excelsior kampioen.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname