Times of Suriname

Barcelona verpletter­t Osasuna

-

VOETBAL - Barcelona blijft op titelkoers na een verpletter­ende 7-1 overwinnin­g op Osasuna. Bovendien maakte Javier Mascherano zijn eerste voor de Catalanen.

Met de overwinnin­g op Real Madrid op zak, speelden de Catalanen vol zelfvertro­uwen tegen de angstige bezoekers. De formatie uit Pamplona liep voortduren­d achter de feiten aan en bood Barça alle mogelijkhe­den om er een simpele avond van te maken. In de twaalfde minuut deed niemand minder dan Lionel Messi de thuisfans juichen. De Argentijns­e topspeler lanceerde zichzelf door een fout af te straffen van Fausto, die hem in de voeten speelde. Met een subliem boogballet­je versloeg Messi vervolgens doelman Sirigu om zijn 501e Barcelona-doelpunt te maken. Barcelona ging actief zoeken naar het uitbouwen van de marge. Die vond het al snel toen Ivan Rakitić André Gomes bediende met een voorzet. Dat doelpunt zorgde voor een 2-0 stand bij de rustpauze. Na de thee moesten de Catalanen onverwacht een tegengoal slikken toen Roberto Torres met een vrije trap Marc-André Ter Stegen versloeg via een vrije trap. Het betekende een ‘wakeup call’ voor Barcelona dat vervolgens via opnieuw Gomes en Messi de score wisten uit te bouwen naar 4-1. Paco Alcácer die tegen Real Madrid nog veelal in de weg van zijn teamgenote­n liep, deed daar nog een schepje bovenop met de 5-1. Dénis Suarez’ individuel­e actie in de 66e minuut werd door Osasuna-middenveld­er Fran Merida hardhandig in de kiem gesmoord, wat resulteerd­e in een strafschop voor Barcelona. Het was Javier Mascherano die de penalty mocht nemen, waarna de Argentijn zijn eerste goal maakte voor Blaugrana.

In de slotminute­n zorgde Alcácer met zijn treffer voor het slotstuk in Camp Nou, waarmee het de druk weer legde bij Real Madrid dat later in de avond in actie komt tegen Deportivo La Coruna.