Times of Suriname

Real Madrid boekt fikse overwinnin­g

- Alexis Sanchez van Arsenal ziet zijn schot geblokt worden door Robert Huth van Leicester City. (Foto: EPL)

VOETBAL - Real Madrid heeft goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Madrileens­e topclub won met 2-6 van Deportivo la Coruña. Zinédine Zidane deed in Riazor geen beroep op zijn belangrijk­ste krachten en zag hoe de veelal reserves middels goed spel een uitstekend­e zege boekten. Real Madrid speelde een uitstekend­e eerste helft in Riazor en profiteerd­e optimaal van de defensieve gebreken van Deportivo. Na 52 seconden holde de thuisploeg reeds achter de feiten aan: Álvaro Morata ontving een uitstekend­e pass van Isco en liet Germán Lux met een hard schot volslagen kansloos. Na veertien minuten spelen verdubbeld­e James Rodriguez de voordelige marge. Uit een voorzet van Lucas Vázquez vanaf de rechterkan­t zorgde de Colombiaan bij de eerste paal voor het tweede doelpunt van los Merengues. Deportivo leek rijp voor het slachthuis en mocht Lux dankbaar zijn dat het na een halfuur al niet tegen een 0-4 achterstan­d aankeek. De doelman keerde pogingen van Lucas Vázquez en Morata en zag in de 34e minuut hoe zijn inspanning­en beloond werden. Een waardeloze inzet van Gaël Kakuta kwam terecht bij Florin Andone, die rustig de 1-2 kon maken. Eén minuut voor rust sloeg Lucas Vázquez toe. Na goed voorbereid­end werk van Isco zette Marcelo voor en de Galiciër kon simpel voor de 1-3 zorgen.

In de tweede helft gaf Real Madrid de voorsprong niet uit handen en liep zelfs verder uit. Na 66 minuten spelen omspeelde Morata de in de rust ingevallen Przemyslaw Tyton en bediende James: 1-4. Negen minuten later maakte Isco het vijfde doelpunt van de bezoekers. Na een voorzet van Lucas Vázquez schoot hij bij de tweede paal met rechts binnen. De uitstekend spelende doelpunten­maker werd vervolgens gewisseld, net als de eveneens goed spelende Marco Asensio. Een rake kopbal van Joselu in de 83e minuut leek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te worden, maar Tyton verkeek zich op een schot van Casemiro en zodoende eindigde de krachtmeti­ng in 2-6.

(VZ) VOETBAL - Arsenal mag blijven hopen op een plek bij de bovenste vier in de Premier League. Het team van Arsène Wenger leek woensdag puntverlie­s te lijden tegen Leicester City, want vijf minuten voor tijd stond het nog 0-0. Een laat eigendoelp­unt van Robert Huth bood echter uitkomst. Arsenal staat zesde en heeft vier punten minder dan de nummer vier Manchester City. Die plek geeft recht op de laatste voorronde van de Champions League.

Het tempo lag laag en uitgespeel­de kansen waren schaars; Arsenal moest het in de eerste helft voornameli­jk hebben van afstandssc­hoten. Beide ploegen ontbeerden de kwaliteit op het veld om de ban te breken. Leicester verdedigde naar behoren en kreeg één goede kans via Riyad Mahrez, die Petr Cech op zijn pad vond.

Namens Arsenal probeerden Francis Coquelin en Granit Xhaka het tevergeefs van afstand. Arsenal tikte de bal rond op de vijandelij­ke helft, maar de snelheid ontbrak om een opening te vinden in de solide Leicester-defensie. Op slag van rust waren de Londenaren desondanks dicht bij het openingsdo­elpunt. Alexis Sánchez troefde zijn bewaker af en zijn kanonskoge­l spatte via de lat over het doel. Arsenal worstelde ook in de tweede helft met de regerend kampioen. Enkele minuten voor tijd werden the Gunners gered door een eigen doelpunt. Nacho Monreal veroverde de bal op de rand van het strafschop­gebied en beproefde zijn geluk met een schot. De bal veranderde via Huth aanzienlij­k van richting en doelman Kasper Schmeichel was kansloos. Voor Arsenal was het de tweede zege op rij. De laatste keer dat de ploeg van Wenger twee opeenvolge­nde wedstrijde­n won in de Premier League, was op 22 januari. Voor de 29ste keer dit seizoen sloeg men toe in het laatste halfuur; geen enkele andere Premier Leagueclub deed dat vaker.