Times of Suriname

Aanhouding­en voor dodelijke brandstich­ting vader en zoon

-

PARAMARIBO - Leden van de afdeling Kapitale Delicten hebben samen met hun collega’s van recherche Regio Oost twee mannen in de kraag gevat voor het in brand steken van een winkel annex woning waarin een vader en zijn zoon zich bevonden in het dorp Santi Kondre dichtbij Gaakaba. Commissari­s van politie Guno Roosenhoff bevestigt de arrestatie­s. Hij zegt aan de krant dat de mannen bekennen schuldig te zijn.

De twee verdachten gingen in de ochtend van 4 april samen met twee anderen naar de winkel om een beroving te plegen. Zij probeerden de winkeldeur open te krijgen, maar het gelukte hen niet. De twee slachtoffe­rs hielden de deur dicht. De rovers staken toen het gebouw in brand waarin de vader en zijn zoon omkwamen. Ze maakten een boot die in de omgeving was, buit. De politie is nog bezig met de opsporing van de twee voortvluch­tige mannen.

De politie meldde eerder dat de winkeliers­ter ten tijde van de brand niet in het gebied was. Ze ging samen met politie-eenheden naar de plaats. Toen de wetsdienar­en aankwamen was het pand, dat uit hout was opgetrokke­n, geheel in de as gelegd. Het vuur van de smeulende resten werd door de politie, de militairen en de lokale bewoners gedoofd. Bij het verwijdere­n van de zinkplaten stuitten de wetsdienar­en op twee verkoolde lichamen. De winkeliers­ter verklaarde dat de paspoorten en andere documenten van haar man en zoon in het pand waren. Dorpsbewon­ers verklaarde­n aan de politie knallen te hebben gehoord gelijkende op schoten, waarna zij een vlammenzee zagen. Omdat het donker was en de winkelier een jaar geleden was beroofd, dachten ze dat het weer om een beroving ging en zij durfden uit vrees niet naar buiten te komen. Bij een ingesteld onderzoek in de directe omgeving trof het onderzoeks­team van de politie geen hulzen aan.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname