Times of Suriname

Rotary Club Paramaribo Residence tevreden over opkomst vaccinatie­week

-

PARAMARIBO - De Rotary Club Paramaribo Residence is zeer tevreden over de opkomst van de vaccinatie­week. Al twee dagen is de club samen met de Regionale Gezondheid­sdienst (RGD) bezig in de wijken binnen Paramaribo. Tot nu toe zijn al honderden kinderen gevaccinee­rd.

De bedoeling is volgens Clubpresid­ent Vivian Hanenberg om alle ressorten binnen Paramaribo zoveel mogelijk te bezoeken. Dit jaar is het thema Get Vax to Celebrate a Healty Tommorow. Tijdens de opening in Paramaribo werd een speciale poster overhandig­d aan de RGD-directeur Edwin Noordzee. Hij gaf aan onder de indruk te zijn van vooral de ouders, die in groten getale aanwezig waren voor informatie over de verschille­nde vaccinatie­s. Het streven van de RGD is om zoveel mogelijk als informatie­bron te kunnen dienen voor ouders en verzorgers over de gezondheid­sbelangen van hun kinderen. Het is eigenlijk belangrijk voor de gehele samenlevin­g om te weten wat gezond is en hoe ermee om te gaan.

Ook is er bewust gekozen om te beginnen bij de gezondheid­scentra van volksbuurt­en. Op zo een manier worden meer kinderen gevaccinee­rd binnen de aangegeven periode. Volgens Hanenberg is dit slechts het eerste deel van de projecten dat de Rotary in samenwerki­ng met anderen voor het jaar 2017 wilt realiseren.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname