Times of Suriname

Barça niet blij met uitspraken Málaga-preses

-

VOETBAL - Barcelona heeft Abdullah Al-Thani aangegeven bij de speciale anti-geweldscom­missie van de Spaanse voetbalbon­d. De preses van Málaga haalde gisteren via Twitter uit naar Barcelona: volgens AlThani zal ‘het uitschot van Catalonië’ geen kampioen van Spanje worden. Hij hekelde het feit dat er wordt getwijfeld aan trainer en Real Madrid-legende Míchel, die het op de slotdag van de competitie met Málaga opneemt tegen Real. Volgens Barcelona is de tweet in strijd met ‘de principes van fair play, ethiek en legaliteit’. Een overwinnin­g van Málaga kán Barcelona de landstitel schenken, maar een flets optreden tegen de hoofdstede­lingen kán ervoor zorgen het team van Zinédine Zidane de champagne kan ontkurken. Míchel, een levende legende in de historie van Real Madrid, benadrukte eerder deze week dat hij ‘meer Madridista’ is dan Jorge Valdano, die op de laatste speeldag van 199192 met Tenerife van Real Madrid won: de eilandclub handhaafde zich, de landstitel ging naar het Barcelona van wijlen Johan Cruijff. “Iedereen die mij kent weet dat ik altijd wil winnen, dat is waar ik van houd. Op de laatste speeldag zal alles al beslist zijn”, zo verzekerde hij. Media in Catalonië en fans van Barcelona vragen zich desondanks toch af hoe eerlijk de laatste speeldag zal verlopen, tot woede van Al-Thani.

Luis Enrique wilde woensdagav­ond weinig kwijt over de laatste speeldag. “Vertrouwen op Málaga? Als mijn oma wielen zou hebben, zou ze een fiets zijn.” Barcelona speelt komend weekeinde de stadsderby bij Espanyol, krijgt Villarreal op bezoek, reist af naar Las Palmas en sluit het competitie­seizoen in eigen huis af tegen Eibar.

Real heeft een drukker programma. Het team van Zidane speelt zaterdag in eigen huis tegen Valencia en moet tussen de Champions League-wedstrijde­n tegen Atlético Madrid in actie komen bij Granada. Daarna volgt een thuisduel met nummer vier Sevilla en een week later het veelbespro­ken duel in Málaga. Het is nog niet duidelijk wanneer Celta de Vigo-Real Madrid wordt ingehaald, door de Europese verplichti­ngen van beide teams. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname