Times of Suriname

Kabinet weet niet wat Van der San scheelt

-

PARAMARIBO - Melvin Linscheer en Clifton Limburg, beiden toppers op het Kabinet van de President, tasten in het duister over de agressieve houding die Eugene van der San in aanloop naar zijn ontslag als minister heeft aangenomen. De ex-minister was voor zijn ambt ook topper op het kabinet en verdedigde het beleid van president Desi Bouterse met hand en tand. “Ik ben veiligheid­sdeskundig­e, ik ben geen psychiater. Ik kan het echt niet zeggen”, stelt Linscheer.

Ook Limburg zegt niet precies te weten wat er misging met de goede verstandho­uding die er was tussen Van der San en het kabinet. “Hij is buiten de pas gaan marcheren”, zegt de directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII). Limburg zegt dat hij, voorafgaan­d aan de persconfer­entie maandag, nog contact had met de ex-minister en hem adviseerde om liever hiervan af te zien. Onduidelij­k was voor hem wat Van der San zou bespreken op de persconfer­entie, maar na het felle optreden in De Nationale Assemblee (DNA) vorige week leek het Limburg verstandig om een moment van rust in te bouwen.

De in ongenade gevallen minister had echter geen oor voor het advies van de NIIdirecte­ur. “Op basis van mijn inzichten, zeker na de presentati­e in DNA met de uitlatinge­n die daar zijn gedaan en de correctie die daarna is gekomen vanuit de leiding van het parlement, vond ik het niet raadzaam dat de minister een persconfer­entie zou beleggen”, zegt Limburg. “Eigenlijk had ik getracht hem te beschermen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname